Par går forbi låst bil - finner i all hast fram mobilen da de oppdager sovende baby med denne beskjeden

28/05/2017 07:45

KC

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Et sovende spædbarn efterladt med en meddelelse på maven til de forbipasserende vækker opsigt på Facebook. Når du læser beskeden, så forstår du, måske, hvorfor.

"Mammaen min er inne og handle. Ring til henne hvis jeg har bruk for noe."

Slik lyder beskjeden som den New Zealandske moren etterlot sammen med spedbarnet sitt på en parkeringsplass ved et supermarked.

Det ganske så underlige scenariet vakte naturlig nok oppsikt blant de forbipasserende.

Det skriver Daily Mail.

- Vi ventet ved bilen i lang tid for å se om moren kanskje bare skulle være vekk i noen sekunder.  Konen min sa at hun ikke ville gå inn (i supermarkedet, red.) med mindre noen ble ved babyen, forteller mannen som oppdaget spedbarnet og beskjeden fra moren.

Det lille barnet hadde en lue på og var pakket inn i et teppe. Oppå teppet lå en lapp med beskjeden "Mammaen min er inne og handle. Ring til henne hvis jeg har bruk for noe." også sto telefonnummeret til moren. 

Bildet av det etterlatte spedbarnet ble i etterkant delt på Facebook.

Blandede reaktioner fra Facebook-brugere

Bildet av barnet ble delt på Facebook, og det skapte mange reaksjoner. Noen av de mange som har kommentert på bildet er rasende over morens oppførsel. 

- Undskyld meg, men det her er fullstendig uansvarlig! Man etterlater altså ikke barn under 14 år uten oppsyn, lyder kommentaren fra Cat Marie Horne.

Andre skriver at det selvfølgelig ikke er smart å forlate en baby alene i en bil på en parkeringsplass, men påpeker at ingen er feilfrie.  

- Jeg ville aldri gjort dette selv, men jeg velger å ikke dømme henne. Det eneste som skiller denne fra liknende situasjoner er at noen tok et bilde. Er du ikke glad for at ingen følger etter deg med et kamera? spør Linda Gill.

Til tross for at situasjonen har vakt stor oppsikt, ønsker ikke politiet å gå inn i saken. De har nemlig ikke mottatt noen anmeldelser. De vet heller ikke hvilke personer som har vært til stede, og kjenner heller ikke til morens telefonnummer. Politiet har derfor ingen anelse om hva de skulle bygge en eventuel etterforskning på, forklarer en talskvinne.

Personer som på ubestemt tid eller under urimelige forhold etterlater et barn under 14 år  kan bli dømt til å betale en bøte tilsvarende cirka 10.000 norske kroner.

Det er en viss risiko forbundet med å forlate et barn alene i en bil – det kan bli dehydrert, og er dessuten ikke i stand til å forsvare seg eller be om hjelp hvis noe skulle skje. 

Det er ikke kun barn som ikke bør etterlates i bilen på en varm sommerdag. Overopphetede biler kan nemlig ta livet av vores beste firbente venner.