Par klaget på ødelagt ferie: Dette bildet avslørte deres grove løgn

05/07/2023 17:00

Emma

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Et ungt par er i lomma etter at deres krav om erstatning på ferie har blitt avslørt som humbug. Paret hadde glemt en viktig detalj.

Det er flott å pakke sandalene og den beste shortsen du kan finne og dra på ferie.

Og med påsken rett rundt hjørnet, er det mange som reiser og besøker fjern familie - eller kanskje kommer seg vekk fra den nærmeste familien hvis du har det behovet.  

Men det er ikke alltid at ferien under solens stråler blir på samme måte som du forestiller deg, og for et britisk par ble ferien spolert

Det skriver Metro.

Men det var ikke hele sannheten.

I 2015 hadde 21 år gamle Chelsea Devine og 22 år gamle Jamie Melling fra Liverpool trukket ut kontakten og bestilt 10 dager i Benidorm, Spania.

Men på deres all-inclusive resort, hvor mat og drikke var inkludert i prisen, fikk paret en svært uheldig matforgiftning som dro på lange toalettturer for det uheldige paret i flere uker etter oppholdet i Spania.

Paret hadde krevd over 65.000 norske kroner i erstatning for den ødelagte ferien, da reiseselskapet Tui mottok to identiske klager fra dem begge - selv om det hadde gått åtte måneder siden paret hadde vært på ferie.

Reiseselskapet trodde ikke på parets tolkning av ferien, og saken havnet derfor i retten.

Og her fikk paret smurt endene sine av dommeren, som tilkjente paret en stor erstatning på over 197.000 norske kroner for å ha forsøkt å jukse seg til en uberettiget erstatning.

Som bevis hadde reiseselskapet sett gjennom de unge parenes feriebilder fra sosiale medier, og her var flere bilder der paret slikket sol og svømte i bassenget de samme dagene hvor de hevdet at de satt på tønnen.

Artikkelen fortsetter under bildene

Foto: Privat

Foto: Privat

– Jeg kan ikke se at de har bevist at de var syke. Jeg kan ikke akseptere at de laster opp bilder der de er lykkelige som par hvis ferien var som de beskriver i klagen, sier Sally Hatfield, som var dommer og avsa den harde dommen i retten.

Dommeren la også vekt på at paret ikke hadde sendt inn noen klager i det hele tatt til reiseselskapet under oppholdet, og sammenlignet med bildene og de to identiske klagene, som tydeligvis ikke var skrevet av paret selv, falt hammeren.

Den store erstatningen må falle før uken er omme, og det er til stor glede for reiseselskapet Tui at juksemakerne blir straffet.

– Det er veldig skuffende at vi må gå så langt for å forsvare vår bransje og våre hotellpartnere og ærlige ferieoperatører. Dette er et eksempel på straffen du kan ende opp med hvis du overdriver eller lyver om sykdom på ferie, sier reiseselskapet i en uttalelse.