Peter Madsens forsvarer røper: Slik har han det nå

19/01/2018 11:30

Anniken Hauge

Utland
Tirsdag ble anklagen i Peter Madsen-saken forkynt. Nå kommenterer forsvareren hans hvordan han har mottatt anklagen.

Anklagemyndigheten vil ha Peter Madsen idømt lovens strengeste straff for drapet på Kim Wall (30) i august i fjor.

Ifølge anklagen stakk Peter Madsen svenske Kim Wall flere ganger i kjønnsdelene mens hun var i live, før han deretter tok livet av henne.

Den nøyaktige drapsmåten er fortsatt ukjent. Enten foregikk det ved kvelning eller ved å skjære over halsen hennes. 

Peter Madsen (47) erkjenner partering av liket samt en mindre overtredelse om sikkerhet til sjøs. Han nekter seg skyldig i drap og annen seksuell omgange enn samleie.

Den danske avisen Ekstra Bladet har vært i kontakt med Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, etter anklagen ble lest opp. Hun forteller at Peter Madsen er påvirket av situasjonen:

- Han er, på samme måte som jeg er, ganske forundret over formuleringene i anklagen, og han er selvfølgelig påvirket av det. Han er veldig påvirket av hele situasjonen og den påstanden anklagemyndigheten kommer med. Det er det ingen tvil om. Men vi venter og ser. Det er jo ikke anklagemyndigheten som avgjør det endelige utfallet. Det er tross alt en domstol som skal vurdere saken, forteller forsvarer Betina Hald Engmark.

Hun tilføyer samtidig at de begge ser frem til sakens behandling i retten, hvor Peter Madsen, som det ser ut nå, kommer til å avgi forklaring.

Forsvarer Betina Hald Engmark understreker samtidig at Peter Madsen er uskyldig inntil det motsatte er bevist:

- Vi håber fortsatt at det er en mulighet for at klienten min får en rettferdig rettegang, og man skal huske på at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Uansett hva man ellers måtte ha av personloge meninger og holdninger, sier hun.

Av anklagen fremgår det videre at det var snakk om et planlagt og forberedt drap.

Saken starter i retten 8. mars.

Jenter tok et gruppebilde: Skremmende detalj på bildet fikk dem til å flykte fra stedet