Politibil stoppet opp ved en eldre herre med rullator - da Håkan gikk nærmere for å overhøre samtalen deres, måtte han straks gripe inn

03/07/2017 12:15

Anniken Hauge

Utland
Da Håkan Dahlström så en eldre mann sitte og fryse ved rullatoren sin, tok han en beslutning som reddet en eldre mann.

Det var sankt hans aften den 23. juni ved 16-tiden, da 31-årige Håkan Dahlström var ute og kjørte en tur med en venn ved den svenske byen Landskrona da han fikk øye på noe. 

Bak rattet kunne Håkan Dahlstrom se at politiet stod og snakket med en eldre mann som brukte rullator ved det lokale supermarkedet, og det fikk straks den bekymrede bilisten til å stoppe inn til siden og spørre hva som foregikk.  

- Han hadde sittet der en stund viste det seg. Han ventet på transportservicen som ikke dukket opp. Politiet hadde ringt til de, og det kom til å ta en time før de kom, skriver Håkan Dahlstrom i et innlegg på Facebook, hvor han har delt historien sin. 

Politiet hadde det travelt med å patruljere i forbindelse med sankt hans, og derfor tok Håkan Dahlström en rask beslutning og spurte om det var greit at han kjørte den eldre mannen hjem selv.

 

- Det øste ned, og klærne hans var gjennomvåte, skriver Håkan Dahlström, som fikk lov av politiet å kjøre mannen hjem. 

Rullatoren fikk plass bak i bilen, og Håkan Dahlström hjalp derfor mannen inn i bilen med varene sine.  

Mannen ble så glad for den hjelpende hånden at han tilbød  betale for skyss og hjelp, men det ville ikke den 31-årige svensken ha noe av. 

Han oppfordrer i stedet andre til å hjelpe eldre mennesker som helt tydelig har behov for en hjelpende hånd i hverdagen. 

- Jeg vil bare minne dere om å beskytte de eldre rundt oss når de møter slike problemer. Hjelp de så godt du kan. Det tar bare et par minutter, men de kommer aldri til å glemme det. Det garanterer jeg dere, skriver Håkan Dahsltröm i Facebook-innlegget sitt. 

Les selv hele Håkan Dahlströms gripende historie her: 

 

 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.