Politiet pågrep Formel 1-fan: Trodde han var mafiasjef

15/09/2021 11:45

Emma Sletta

Utland
Italienske Matteo Messina Denaro har vært etterlyst siden 1993. Foto: Politiet
Italienske Matteo Messina Denaro har vært etterlyst siden 1993. Foto: Politiet
Politiet har jaktet på denn italiensk mafiasjef siden 1993.

Onsdag trodde nederlandsk politi at de hadde pågripet den rette mannen, men det de trodde var en mafiasjef viste seg å være en helt vanlig Formel 1-fan fra England.

Politiet trodde den 54 år gamle mannen fra Liverpool var italienske Matteo Messina Denaro. Han har vært etterlyst etter bombeangrep i byen Caltanissetta på Sicilia i 1992, hvor 10 mennesker mistet livet og ytterligere 93 ble skadet. 

Selv skal han ha skrytt av å ha drept så mange at «ofrene kunne fylle en egen kirkegård», melder BBC.


Formel 1-tilhengeren fra Liverpool i England var i den nederlandske byen Haag for å se på det nederlandske Grand Prix.

Da politiet pågrep mannen, skal de ha stormet inn på restauranten han spiste på sammen med sin fem år gamle sønn. Med seg hadde de en internasjonal arrestordre fra det italienske politiet. De skal ha gitt ham bind for øynene og ført ham vekk fra stedet, skriver BBC.

Engelskmannens advokat, Leon van Kleef, sier til BBC at det var «som en dårlig film, et mareritt min klient befant seg i», og legger til:

"Tenkt deg å i det ene minuttet å ta seg en matbit og i det neste sitte i et høyrisikofengsel."

Senere samme dag ble den 54 år gamle mannen frigitt, etter å bevist at han var engelsk.

Mannen selv skal ifølge advokatens ha uttrykt sinne og vantro, men samtidig ledd fordi det beskyldningen var «latterlig».

"Han er en vanlig Formel 1 -fan. Jeg er overbevist om at han ikke er Denaro. Det ville vært imponerende av en italiener å ha så sterk Liverpool- aksent." avsluttet mannens advokat med.