Politiet: Pedofil leder ble tatt med buksene nede

07/06/2022 09:25

Emma

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En nederlandsk mann er pågriper, han antas å være i spissen for en internasjonal pedofilirings gruppe.

Som leder av en internasjonal pedofiliring, er det aldri hyggelig å bli tatt med buksene ned. Det er imidlertid det meksikansk politi mener det har gjort etter at det pågrep en nederlandsk statsborger som de mener leder nettverket.

Det opplyser den meksikanske justisministeren Ernestina Godoy mandag lokal tid.

Mannen, bare kalt Nelson N, ble tatt ‘i flagrant delicto’, som på latin tilsvarer det danske uttrykket ‘i akten’, sier justisministeren.

Ifølge ministeren kan mannen lede et internasjonalt nettverk av pedofile, som har vært aktive siden 1982.

Det er ikke beskrevet nøyaktig i hvilken forstand mannen ble tatt med buksene nede.

Men en lang etterforskning har fokusert på å analysere mannens bevegelsesmønstre og hvordan han har kommet i kontakt med andre mistenkte pedofile.

"Det ble utført en diskret operasjon som førte til at mannen ble tatt 'i flagrante delicto' på en stasjon nær den sentrale Bosque de Chapultepec Park," sa Godoy.

Etter at mannen ble pågrepet, raidet politiet boligen hans. Fotografier med barn ble funnet her, samt flere datamaskiner, harddisker og minnekort, samt to nederlandske pass.

I tillegg har etterforskningen ifølge politiet vist at mannen mellom 2014 og 2021 fremmet materiale som kjempet for at det skulle være lovlig å ha sex med barn.

Aktor sa at Nelson N hadde blitt arrestert flere ganger i Nederland, men hadde vært på flukt fra politiet siden februar.