Politimann kjøper pizza til hjemløs – så gikk bildet viralt

05/08/2021 11:15

Emma Sletta

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Man sier jo at et bilde sier mere enn tusen ord.

Ingenting kan forevige et spesielt øyeblikk som et bilde. Bilde øverst i artikkelen er tatt forrige sommer i North Carolina. 

I Goldsboro, i North Carolina, er politimannen, J.Rivers, blitt fotografert mens han tilbrakte lunsjpausen sammen med en hjemløs kvinne mens de spiste pizza sammen.

Ikke langt unna sto Cassie Lee Barns, en av byens innbyggere som la merke til det flotte øyeblikket og bestemte seg for å forevige politiets edle gest gjennom et bilde. Hun valgte deretter å dele bildet med ektemannen Chris, som ikke nølte med å legge det ut på Facebook. Bildet ble raskt populært på nettet.

Det tok ikke lang tid før bildet begynte å få reaksjoner, og mange spurte om hvem den unge politimannen var og hvordan det hele skjedde. Takket være Facebook ble de senere opplyst at politimannen heter Rivers og var veldig opptatt av å ta vare på de hjemløse i nabolaget. Denne kvinnen hadde han imidlertid ikke truffet før, og det var derfor han spanderte pizza og slo av en prat, rett og slett for å bli bedre kjent. 

Politimannen la også merke til t-skjorten kvinnen gikk med, hvor det står: «Å være hjemløs: den raskeste måten å bli ingen på».

Denne håndskrevne meldingen på t-skjorten hennes fanget umiddelbart Rivers oppmerksomhet og fikk ham til å snakke med henne etter å ha kjøpt en pizza som de kunne dele. Han fikk vite at Michelle – som er navnet på den hjemløse kvinnen, er gift og har to barn. Den yngste, som er tolv år gammel, er nå hos barnevernet og sliter med leversykdom.

Rivers har en veldig human tilnærming til jobben sin. Han er en person som ikke liker fordommer og som alltid prøver å forstå før han dømmer, en sjelden men veldig god egenskap. Fordi han ofte har vært i kontakt med mennesker som bor på gata, har han begynt å bli kjent med dem personlig. Han har dermed oppdaget at mange hjemløse har en historie bak seg som er preget av dårlige oppvekstsvilkår som fysisk vold, rusmisbruk eller stoffmisbruk.

Ifølge nyhetskanalen ABC brukte politimannen 45 minutter på å prate med kvinnen.