President smittet med korona

15/12/2021 09:15

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den sørafrikanske presidenten Cyril Ramaphosa har testet positivt for koronaviruset midt i den økende utbredelsen av omikronvarianten i landet.

Den sørafrikanske presidenten Cyril Ramaphosa har testet positivt for koronaviruset. Det er ennå ikke kjent om det er med den sørafrikanske mutanten omikron som Ramaphosa er smittet med. 

Det skriver Skynews.  

Omikron står for tiden for 70% av alle tilfeller av infeksjon i Sør-Afrika. Ramaphosa, som er fullt vaksinert, blir behandlet for milde symptomer, står det.

Ramaphosa tok en covid-19-test søndag etter at han begynte å føle seg uvel og isolerer seg nå i Cape Town.

Han har delegert sitt politiske ansvar til visepresident David Mabuza den neste uken.

President Ramaphosa sa at hans egen infeksjon tjener som en advarsel til alle mennesker i landet om å bli vaksinert og forbli på vakt mot eksponering, heter det i uttalelsen.

Ramaphosa besøkte fire vestafrikanske land i forrige uke og kom tilbake fra Senegal forrige onsdag.

Noen fra hans delegasjon testet positivt i Nigeria og returnerte direkte til Sør-Afrika, men Ramaphosa testet negativt under resten av turen, ifølge hans kontor.

Sky News' Afrika-korrespondent John Sparks sier:

"President Ramaphosa sies å være i godt humør i morges nede i Cape Town, symptomene hans er ikke så ille," blir vi fortalt. Han holdt en minnetale i går på markeringen av den siste presidenten i apartheidregionen FW de Klerk, og ordet begynte å unnslippe at han ikke gjorde det så bra, sier han og fortsetter:

Han gikk ut og fikk en test, testet positivt og han har blitt satt i selvisolasjon i Cape Town. Han har overlevert makten til sin stedfortreder, og de ga ut en uttalelse som ba sørafrikanere om å gå ut og få en vaksinasjon. "

Den kommer etter at Sør-Afrika registrerte mer enn 18.000 nye COVID-19-saker søndag kveld - ned fra en topp på 22.388 nye tilfeller forrige torsdag.