President Zelensky i tårer

05/04/2022 09:08

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den ukrainske presidenten gråter tårer når han ser hvordan hans folk har blitt barbarisk drept.

Den ukrainske presidenten Zelensky, som var synlig emosjonell, ble flankert av sikkerhet da han lovet å sikre at «krigsforbrytelsene» begått av russiske soldater på landets jord var «den siste typen ondskap på jorden». 

Det skriver TheSun. 

Rystende bilder fra byen, nordvest for hovedstaden Kiev, viste kroppene til sivile spredt på veien og i graver - mange med bundne hender og tegn på tortur.

Ut fra skuddsårene hadde noen av dem blitt skutt fra kloss hold. Kreml hevder massakren aldri fant sted – og at bilder ble iscenesatt for vestlige medier.

Imidlertid viser et satellittbilde tatt av Bucha sent i forrige måned, da russiske styrker hadde kontroll over byen, en 45 meter lang massegrav gravd bak en kirke.  

En annen gjennomgang av videoer og satellittbilder av The New York Times antyder at mange av de sivile ble drept for mer enn tre uker siden da Russlands militære hadde kontroll over byen.

Avisen melder at bildene viser mørke gjenstander av tilsvarende størrelse som en menneskekropp som dukker opp på Yablonska Street mellom 9. Marts og 11. Marts.

Gjenstandene vises i de nøyaktige posisjonene der likene ble funnet etter at ukrainske styrker gjenerobret Bucha. 

Ukrainske og vestlige ledere har anklaget Russland for å utføre massakren av sivile og dumpe sine kropper i midlertidige gravplasser.

Presidenten hadde på seg en skuddsikker vest da han turnerte i ødeleggelsesområdet med et sikkerhetsteam.

– Det er faktisk folkemord. Eliminering av hele nasjonen og folket. Vi er borgere av Ukraina. Vi har mer enn 100 nasjonaliteter. Dette handler om ødeleggelsen og utryddelsen av alle disse nasjonalitetene, sa Zelensky.

Han understreket at «enhver forbrytelse av okkupantene på vår stats territorium» ville bli etterforsket.

Han lovet at krigsforbrytere ville bli stilt for retten, og la til: «Alle som er skyldige i slike forbrytelser vil bli inkludert i en spesiell bøddels bok ... [de] vil bli funnet og straffet.»

– Verden har sett mange krigsforbrytelser. Tiden er inne for å gjøre krigsforbrytelser begått av russiske tropper til det siste onde på jorden.

Vi ønsker ikke å vise bildene her på Dagens, da de kan virke veldig voldelige, men du har muligheten til å se dem på The Sun.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.