Prins Charles vil at hertuginne Camilla skal få tittelen "Dronning" - men sønnene hans er ikke enige

Foto: Shutterstock.com

Prins William og pris Harry er strekt uenige i at Camilla skal få tittelen som ’Dronning’, når det egentlig skulle være moren deres tittel.

Prins Charles og Camilla hertuginne av Cornwalls forhold, har vakt stor oppsikt opp gjennom årene. Paret hadde en affære mens Charles fortsatt var gift med prinsesse Diana, og i løpet av de siste årene av hennes liv ble det rapportert at den påståtte affæren plaget den avdøde prinsessen. 

Så traff tragedien da prinsesse Diana døde som følge av en bilulykke i 1997. Etter tragedien begynte Charles og Camilla offisielt å se hverandre, to år etter prinsesse Dianas død. 

Les også

Han var prinsesse Dianas elsker: Du vil aldri gjette hva han gjør i dag

På grunn av Dianas tidlige død ønsket ikke Charles å overvelde sin familie med en plutselig involvering av en ny kvinne. Harry og William var fortsatt mindreårige da moren deres døde, og Charles bestemte seg for at det ville være best å vente med å gifte seg med Camilla til de var voksne.

Men en stor forskjell mellom prins Charles' andre og første kone er at Camilla ikke går under tittelen prinsesse, til tross for at Diana, hans første kone, gjør det. Årsaken til dette er at Camilla viser sin respekt for Diana ved å velge å ta på seg en annen tittel.

Siden Charles er nestemann i rekken til tronen, vil titlene til hele familien endres når Charles blir konge, når alle beveger seg i rekkene. Camillas tittel er imidlertid satt til å være "princessgemal" og ikke "queen's painting", som er "den vanlige tittelen for kona til en regjerende konge". 

Charles har ønsket å endre dette, men verken Harry eller William vil at Camilla skal ha tittelen som med rette tilhørte deres mor.

Men etter hvert som tidspunktet for Charles' tronebestigelse kommer nærmere hvert år, har folk lurt på om Camilla i stedet vil få tittelen "Queen Consort", spesielt ettersom hun har blitt mer akseptert og elsket av publikum. 

Daily Mail skrev at Charles har ønsket å overbevise sønnene sine om å la Camilla få den tittelen, men både Harry og William er fortsatt sterkt imot det.

En tett venn av de to prinsene fortalte til bladet Lacey at Charles nok aldri vil slutte med å prøve å forhandle med dem begge. Men at de to prinsene aldri vil si ja til at Camilla tar tittelen som skulle vært deres mors. 

Les også

Nå er prins Philips dødsårsak funnet