Prisvinnende forfatter rammet av shitstorm: Kvinner over 50 er for gamle til å bli elsket

31/01/2022 07:05

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Han sier at han er en "fange" av sine egene preferanser.

Forfatteren Yann Moix, som har skrevet flere prisbelønte romaner, har utløst en massiv bølge av kritikk etter å ha kommet med aldersdefekterende og misogynistiske uttalelser.

Da han ble intervjuet av magasinet Marie-Claire, sa Yann Moix at kvinner over 50 år er «for gamle» til å kunne elske.

Yann Moix selv var 50 år da han satte seg ned til intervjuet, hvor han uttalte at kvinner over 50 år er "usynlige for ham".

– Jeg foretrekker yngre kvinners kropper, det er sånn det er. Punktum. Synet av en 25 år gammel kvinne er ekstraordinært. Synet av en kvinne på 50 er ikke ekstraordinært, sier han til Marie Claire, ifølge Guardian.

Yann Moix snakket uforbeholdent om sine preferanser og sa til og med at han foretrekker å date asiatiske kvinner, spesielt koreanere, kinesisk og japansk.

"Den asiatiske typen jeg dater er tilstrekkelig rik," sa han.

Yann Moix klarte imidlertid å gjøre saken enda verre da han ble intervjuet av The Times og ville ikke be om unnskyldning i det hele tatt for kommentarene han hadde gitt.

I stedet kom han med flere ubarmhjertige uttalelser om kvinner.

«Jeg har blitt lei av hvite vestlige kvinner. De får håret mitt til å reise seg. Jeg tåler dem ikke,» sier han, og deretter sier han:

«Jeg kritiserer ikke deres intellektuellhet eller deres evne til å være mor. Jeg sier bare at i intimiteten i et forhold bringer de meg ingenting. Jeg sluttet å gå ut med dem for lenge siden.»

Unødvendig å si, hans kommentarer utløste ganske mye raseri.

Han forsøkte derfor å forsvare seg i et radiointervju med RTL.

– Jeg ser det ikke som stolthet, men nesten som en forbannelse. Det er ikke min feil. Vi er ikke ansvarlige for vår smak og våre tilbøyeligheter, sa Yann Moix.

"Hver person er en fange av hans smak. Jeg er en fange av meg," sa han etterpå.

«50 år gamle kvinner ser meg heller ikke! De har mer å gjøre enn å sosialisere med en nevrotisk som skriver og leser hele dagen. Det er ikke lett å være sammen med meg,» sier han i et senere forsøk på å forsvare seg.