Putin nevner ikke Wagner-gruppen i sin første tale siden opprøret

26/06/2023 22:30

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den russiske presidenten har Irans fulle støtte etter Wagner-gruppens opprør i helgen

Mandag talte Vladimir Putin i en videotale for første gang siden helgens dramatiske hendelser i Russland. 

Dette skriver nyhetsbyrået Reuters og det britiske mediet Sky News.

Den russiske presidenten har talt i forbindelse med et forum for unge ingeniører. Putin nevner ikke på noe tidspunkt opprøret som ble satt i gang fredag ​​av den private Wagner-gruppen. Dette er skrevet av Sky News. 

Det er ikke bekreftet hvor og når opptaket av Putin ble gjort.

Putin snakket også på telefon med Irans president, Ebrahim Raisi, mandag. Her fikk Putin beskjed om at han har Irans «fulle støtte».

Wagner-gruppen - ledet av leder Jevgenij Prigozjin - rykket frem mot Moskva i helgen. Deres uttalte mål var å fjerne det de kalte "Russlands korrupte og inkompetente militære ledelse".

Soldatene overtok flere militære installasjoner lørdag. 

De kom seg til rundt 200 kilometer fra den russiske hovedstaden før en avtale meglet av Hviterusslands president, Aleksandr Lukasjenko, en alliert av Putin, fikk dem til å stoppe og snu.

Avtalen inneholdt blant annet immunitet for de som deltok i mytteriet. Det innebærer også at Wagner-leder Jevgenij Prigozjin flytter til Hviterussland.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.