Rapport: Aldersgrensen for røyking skal være 21 år

23/05/2022 07:54

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Over tid har det blitt vanskeligere og vanskeligere å være røyker, og spesielt unge oppfordres til å holde seg borte fra de kreftfremkallende sigarettene.

De siste årene har det blitt forbudt å røyke mange offentlige steder.

Flere offentlige ansatte har ikke lov til å røyke i det hele tatt i arbeidstiden, og det er heller ikke lenger lov å tenne en sigarett mens du sitter på en restaurant.

Samtidig har prisene på tobakk eksplodert på grunn av økte skatter, og hvis det var opp til regjeringen i Norge, skulle røyking nesten være helt forbudt.

Tidligere i år la den danske regjeringen frem en plan om å forby tobakkssalg til alle danskere født etter 2010.

Planen, som ikke blir implementert, ble inspirert av New Zealand, som er et av de eneste landene i verden som har innført en lignende lov.

Samtidig som den danske regjeringens snakk om å forby tobakkssalg til unge mennesker, pågikk det en lignende debatt i Storbritannia.

Her var tanken at røyking skulle forbys for alle under 25 år, og her var også intensjonen å skape en "røykfri generasjon" og dermed i den langsiktige fasen ut tobakksprodukter helt.

Heller ikke den ideen var veldig godt omfavnet i vårt naboland i vest, men det har ikke hindret britiske politikere i å komme med nye ideer som gjør det vanskelig for unge mennesker å få tak i sigaretter og annen tobakk.

Nå har en rapport avslørt at en kommisjon neste uke vil anbefale at aldersgrensen for å kjøpe tobakk i Storbritannia heves fra 18 til 21 år. 

Det skriver The Telegraph. 

En regjeringskilde sa imidlertid til avisen at det ikke var en anbefaling som landets statsminister Boris Johnson er for.

Ifølge kilden mener regjeringen at 18 år er en passende aldersgrense.

I tillegg til anbefalingen om å heve aldersgrensen for kjøp av tobakk, vil kommisjonen også anbefale regjeringen å innføre høyere skatter og avgifter på tobakksprodukter.