Reiste til Ukraina for å slåss mot russerne: Hadde fortalt kona noe helt annet

17/03/2022 09:36

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En 34 år gammel mann reiste til Ukraina, hvor han ville kjempe mot russiske tropper, men det var ikke det han hadde fortalt til kona og sønnen.

Ben Spann, fra Leamington Spa i Warwickshire, som ikke har bakgrunn fra militæret, reiste uansett til Polen, hvorfra han reiste videre til Ukraina for å «slutte seg til motstanden» mot Vladimir Putin og Russland.

Den 34 år gamle mannen, som driver en veldedighetsorganisasjon i sitt lokale område, har siden forklart at han var villig til å dø for å forsvare Ukraina.

Før han dro, hadde han imidlertid ikke vært helt ærlig med sin kone og sønn. Ben fortalte dem at han dro til Polen, hvor han ønsket å hjelpe ukrainske flyktninger med å forlate Ukraina.

Etter landing på flyet i Polen krysset han grensen til Ukraina og ble plassert i et såkalt "safehouse". Her begynte han imidlertid å tvile på den farlige turen han hadde tatt fatt på mens gruppen ventet på våpen, skriver The Mirror.

Som et resultat, på den femte dagen av sin misjon, bestemte han seg for å vende nesen hjem. Ifølge Ben selv var årsaken at hans bekymrede familie hadde uttrykt «tristhet» over hans beslutning om å bli med i krigen.

Ben har avslørt at han ble rettet en pistol mot hodet av et 'ukrainsk SWAT-team' for å undersøke de nye ankomstene, som også inkluderte et team på fire menn som har en fortid i det britiske militæret.

" Jeg kom ganske nær disse gutta. Vi var klare til å gå ut og slåss og i utgangspunktet dø sammen hvis det var det som skjedde," sa Ben.

– Man danner raskt et bånd til mennesker i slike situasjoner. På dette tidspunktet uttrykte min kone og sønn 'stor tristhet'. Min sønn tvilte på om jeg brydde meg om ham i det hele tatt og hvorfor jeg gjorde dette - det samme med min kone."

Ben sa at han trodde utsiktene til å gå videre på sin reise til en farligere del av Ukraina uten våpen ville være 'litt av et selvmordsoppdrag'.

Mens han var i Ukraina, var han vitne til at to døde russiske soldater ble hengt opp som en 'advarsel' til Vladimir Putins hær.

Da han bestemte seg for at det sannsynligvis ville være best å vende hjem til England, sluttet han seg til et mylder av ukrainere på den polske grensen som flyktet fra krigen.

"Det minnet meg om et storfemarked, for å være ærlig," sa han.

Da han kom hjem, var det ikke akkurat en kone med åpne armer som ønsket ham velkommen. Tvert imot var hun rasende over at han hadde dratt, og at han hadde løyet for henne og hennes sønn.

"Min kone var ganske rasende og sa at hun skulle sparke meg ut. Sønnen min har det bra. Han gikk aldri gjennom sinneprosessen. Jeg tror bare han var glad for at jeg var tilbake derfra.

Til slutt sendte Ben også en klar advarsel til alle som ikke har bakgrunn i militæret for å reise til Ukraina.