Restaurant i massiv motvind: Solgte og serverte «fylt andehals»

17/01/2022 08:06

Emma Sletta

Utland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
En restaurant har havnet i motvind på nettet etter å ha solgt og servert «utstoppede andehalser».

Westerns Laundry, en London-basert restaurant, har delt kommentarene på nettet. De har delt et bilde av en ny rett de har fått på menyen: «fylt andehals».

«Fylt andehals med neper og linser», tekstet den engelske restauranten bildet de delte på Instagram.

«Vi liker å hedre dyrene vi lager med livet ved å bruke alle delene deres. For mye avfall skapes i vår bransje ved å kjøpe dyrebare kutt og kaste bort resten av dyret,» fortsetter de.

Den nye retten på menyen har fått en prislapp på £ 18, som tilsvarer 160 kroner. Det gjør den til den fjerde dyreste retten på menyen på London-restauranten.

Men ikke alle var enige om at det var en god idé for restauranten å servere denne retten. Mange av dem uttrykte det også i kommentarfeltet, og skrev at retten var «for mye».

"Nei, det er for mye," skrev en person, mens en annen skrev: "En Gascon-favoritt."

Det var imidlertid ikke bare på Instagram at folk uttrykte at de ikke var fans av den nye parabolen. De brukte også Twitter til hvor restauranten havnet i motvind fordi de hevdet at dyret var «respektert» ved å bruke hele kroppen.

"Jeg tror denne retten minner meg om all lidelsen som jeg og alle mennesker har påført dyr i modenhetens navn," sa en bruker på Twitter, og la til:

"Jeg gjør mitt beste for å unngå kjøtt. Kanskje dette endelig har overbevist meg om ikke engang å spise det på søndager.»

"Hedre deres liv! Ikke spis dem», skrev en annen person på Twitter.

En tredje person delte et bilde av andehodet sammen med følgende tekst: «Dette er på menyen på Westerns Laundry i Highbury, London. Andehals fylt med roser og linser. Ikke rart Storbritannia får dårlig matomtaler.»

Siden Westerns Laundry åpnet dørene tilbake i 2017, har restauranten fått mange positive anmeldelser. Det inkluderer til og med en fin anmeldelse fra Jay Rayner, som har publisert anmeldelsen i Guardian.

"Maten er utmerket i dette nye Islington fiskehuset. Men den dumme mote for 'naturlige' viner vil ødelegge middagen din,» skrev han i sin anmeldelse.