Ringte til moren fra 23. etasje - for å si farvel

16/06/2017 14:30

Ida Veiden Brakstad

Utland
Mens leiligheten deres i Grenfell Tower var oppslukt av flammer, ringte italienske Gloria Trevisan og Marco Gottardi hjem til foreldrene sine.

Mens leiligheten deres sto i lys lue under brannen i Grenfell Tower i London onsdag den 14. juni, ringte et ungt italiensk kjærestepar hjem til familiene sine.  

Gloria Trevisan og Marco Gottardi var begge 27 år gamle og bodde på 23. etasje i høyhuset. Gloria Trevisan ringte til familien sin klokken 03 og fortalte at det hadde brutt ut brann og at de ventet på hjelp. 

Det skriver britiske Mirror.

I følge den unge kvinnens far ville det forlovede paret gjerne gå ned, men de fortalte at de kunne se flammer i trappeoppgangen og at røyken ble mer og mer intens.

Kort etter datterens oppkall fikk faren ikke lenger fatt i Gloria Trevisan, selvom han gjentatte ganger forsøkte å ringe henne opp igjen. 

Marco Gottardo ringte til familien sin et par ganger omkring klokken 03.45:

- Han forsøkte å avdramatisere det hele for å berolige oss. Vi hadde telefonkontakt helt til siste øyeblikk. Klokken 04.07 fortalte han oss at leiligheten var full av røyk og at situasjonen hadde blitt kritisk, sier Marco Gottardos far Giannino til Mirror.

I følge familien Trevisans advokat, Maria Christina Sandrin, er det intet håp om å finne Gloria Trevisan og Marco Gottardi i live:

- Hun sa farvel. Hun sa: ‘Takk mor for alt du har gjort for meg’, sier Maria Christina Sandrin.

I følge BBC omkom minst 17 mennesker i den voldsomme brannen. Brannvesenet har ikke lenger forventninger om å finne flere overlevende.