Roskilde festivalen med dårlige nyheter: Hovednavn avlyser

28/05/2024 14:00

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et av hovednavnene har valgt å avlyse.

Roskilde Festival, ble arrangert for første gang i 1971. Siden den gang har det blitt mer enn bare et musikkarrangement; det er både en kulturinstitusjon og en feiring av fellesskap og kreativitet.

Hvert år strømmer tusenvis av festivalgjengere fra hele verden til Roskilde for å oppleve åtte dager fylt med god musikk, kunst og fellesskap.

Festivalen, som er en av Europas største, har ikke bare vært en plattform for noen av verdens mest kjente band og artister, men også et springbrett for nye talenter.

Men i år blir det uten et av de offisielle hovednavnene.

Det skriver festivalen på det sosiale mediet X.

"Vi er triste å meddele at Kali Uchis har måttet avlyse konserten sin på Roskilde Festival på grunn av planleggingsproblemer. Vi jobber med å finne en erstatter," skriver festivalen.

Kali Uchis, hvis fulle navn er Karly-Marina Loaiza, er en amerikansk sanger, låtskriver og produsent med røtter i Colombia.

Sangerinnen, som nylig ble mor for andre gang, og var et av toppnavnene på festivalplakaten sammen med artister som Doja Cat, SZA og Foo Fighters.

Hun opptrådte for første gang på Roskilde Festival i 2018, hvor hun da spilte på en mindre scene.

I år var det imidlertid planlagt noe større.

Med sin økende popularitet, som er basert på en stil som er en allsidig blanding av soul, R&B, funk og reggaeton, hadde hun gjort seg bemerket og skulle spille på hovedscenen.

Men det blir dessverre ikke til noe likevel.