Russisk soldat mistenkes for å ha drept sivil mann, voldtækt og trusler mot livet

23/03/2022 10:47

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den ukrainske påtalemyndigheten har åpnet en sak mot en russisk soldat som antas å ha voldtatt en ukrainsk kvinne og truet barnets liv.

Dessverre bringer krig alltid med seg mange grusomheter og ofte mange sivile dødsfall, selv om Genève-konvensjonen tydelig sier at sivile ikke må drepes.

– Sivile må ikke utsettes for direkte angrep. Angrep kan bare utføres når en militær nødvendighet foreskriver det og angrepet må rettes mot militære mål», står det om krigsreglene på Røde Kors sine nettsider.

Likevel har utallige russiske bombinger rammet ukrainske boligområder, sykehus, skoler og lignende, og nå har en annen sak som viser den dystreste siden av krigen sett dagens lys.

Ifølge TV2 er en russisk soldat anklaget for å ha skutt en ukrainsk mann og voldtatt sin kone, som også er mor til deres felles barn. 

Soldaten var angivelig beruset da han i Brovary-distriktet nær den østlige delen av Kiev sparket opp døren til familiens hjem.

Han skal deretter ha skutt mannen, og med hjelp av en annen soldat voldtok han mannens kone.

Det har angivelig skjedd med makt og trusler, som har bekymret både moren og parets barn.

Ifølge en pressemelding er den russiske soldaten mistenkt for voldtekt, drap og gjentatte ganger å true livet til både mor og barn og påføre dem vold.

Påtalemyndigheten har skrevet at både mor og barn nå er trygge.