Russland gjenåpner togtilbudet: Snart kan russerne ta direkte tog til Nord-Korea

07/07/2024 23:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det nye alternativet å hoppe på et direkte tog mellom Russland og Nord-Korea åpner en ny reiserute for de russerne som ønsker å besøke en av verdens mest isolerte nasjoner.

Gjenopptakelsen av togruten kommer i kjølvannet av et diplomatisk besøk der Russlands president Vladimir Putin besøkte Nord-Koreas hovedstad Pyongyang.

Det skriver B.T.

Under dette besøket møtte han den nordkoreanske lederen Kim Jong-un. Putin roste Nord-Korea for deres støtte til Russland, spesielt i forhold til krigen i Ukraina.

I forbindelse med besøket inngikk de to landene en avtale om gjensidig hjelp i tilfelle angrep på den ene siden, og Putin bemerket at russisk våpeneksport til Nord-Korea ville tilsvare Vestens støtte til Ukraina.

Denne kunngjøringen ble ledsaget av en advarsel til Sør-Korea om at de ikke bør tenke på å levere våpen til Ukraina.

Putins besøk ble feiret med pomp og prakt i Nord-Korea, der han ble møtt med rød løper, ros og entusiastiske folkemengder. Nord-Korea lovet en ny «velstående æra» i samarbeidet mellom de to landene.

Ifølge Oleg Kozhemyako, guvernør i den russiske region Primorskij Kraj, som ligger ved grænsen til Nordkorea, vil toget køre fra Vladivostok til den nordkoreanske by Rason.

Oleg Kozhemyako fremhever de mange mulighetene til å oppleve Nord-Koreas skjønnhet, natur og kultur på denne turen.

Til tross for vestlige anklager om at Nord-Korea støtter Russlands krig i Ukraina med ballistiske missiler og artillerigranater, har både Russland og Nord-Korea benektet disse anklagene.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.