Russland hevner seg mot Finland

17/05/2022 12:55

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russland har nå gjengjeldt mot vårt nordiske naboland.

Den siste tiden har det vært mye oppmerksomhet både i Finland og Sverige, da begge land har valgt å søke medlemskap i NATO.

Forsvarsalliansen har ikke akkurat et godt samarbeid med Russland og landets president Vladimir Putin for øyeblikket, og Putin har ikke lagt skjul på at han ikke er glad for at Finland og Sverige ønsker å bli med i alliansen.

Flere har derfor fryktet - og fortsetter å frykte - at det vil bli en voldelig reaksjon fra Russland, men heldigvis har dette ikke skjedd ennå.

Nå har imidlertid Russland gjengjeldt under Finland, men dette har faktisk ingenting å gjøre med anmodningen om NATO-medlemskap.

Det skriver TV 2

Russland har utvist to finske diplomater som svar på at Finland tidligere utviste flere russiske diplomater.

Den informerer Russlands utenriksdepartement, som understreker at utvisningen ikke skyldes Finlands NATO-søknad.

Både Sverige og Finland har varslet at de vil søke om medlemskap, men statsminister Mette Frederiksen har nylig uttalt at det godt kan ta flere måneder før de offisielt er medlemmer.

Derfor har blant annet Norge, Danmark, Island og Storbritannia gitt de to landene en sikkerhetsgaranti på at vi vil støtte dem militært om nødvendig - selv før de er offisielle medlemmer av NATO.

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.