Russland med klar beskjed: Vestlige våpen vil bringe mer lidelse til Ukraina

03/06/2022 13:31

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vladimir Putins talsmann har nå sendt ut en direkte advarsel.

Flere og flere våpen sendes for tiden til Ukraina. I går var det raketter, anti-tank våpen og rifler fra Sverige og rakettkastere fra Storbritannia.

Dagen før var det luftvernbrann fra Tyskland, og før det var det avanserte rakettsystemer fra USA. Alle disse nye våpnene er ment å hjelpe Ukraina med å forsvare seg mot Russland, som fortsatt er engasjert i den "spesielle operasjonen".

Men hvis du spør Russland, vil det til slutt bare gjøre hele situasjonen verre for Ukraina.

- Pumping av våpen til Ukraina - hver gang mer moderne - endrer ikke parametrene for den spesielle militære operasjonen. Målet med operasjonen vil i alle fall bli nådd, men det vil føre til mer lidelse i Ukraina, som bare er et verktøy i hendene på landene som leverer våpnene, sier Dmitry Peskov, talsmann for Vladimir Putin, ifølge TV 2.

Putins talsmann benyttet også anledningen til å snakke om konsekvensene som landene som har sendt våpen kan møte.

Det ville imidlertid bety at våpen ville bli brukt til å angripe mål i Russland først.

"Ukraina vil være stappfull av de mest moderne våpnene. Jeg vil fortsatt ikke snakke om de absolutt ikke ønskelige og ubehagelige scenariene der de rent hypotetisk prøver å bruke disse våpnene mot mål på vårt territorium. Det vil endre situasjonen betydelig i en uheldig retning."