Russland melder om første sivile dødsfall

12/05/2022 07:45

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Krigen har nå for alvor rammet utenfor ukrainas grenser.

I løpet av de siste månedene har krigen herjet i Ukraina, sendt millioner på flukt og drept tusenvis av uskyldige ukrainere.

Det har først og fremst bekymret det ukrainske folket og deres hjemland, men de siste ukene har krigen spredt seg til flere naboland.

Det tidligere sovjetiske landet Moldova, som grenser til Ukraina, har opplevd flere mystiske eksplosjoner, så vel som Russland har blitt preget av eksplosjoner og uforklarlige branner. 

Noen ganger har Russland anklaget Ukraina for å angripe russiske landsbyer nær grensen til Ukraina, og nå rapporterer landet for første gang at en sivil russer har mistet livet som følge av den ukrainske beskytning.

Det opplyser russiske myndigheter, ifølge CNN.

Dødsfallet skjedde i den russiske byen Solokhi, som ligger ca 10 kilometer fra grensen mellom Ukraina og Russland.

Tidligere har det vært rapporter om sårede sivile i noen få russiske landsbyer nær grensen, men dette er første gang offisielle kilder har rapportert om en sivil død på russisk side.

Guvernøren i området, Vjatsjeslav Gladkov, har uttalt at folket i Solokhi vil bli evakuert til «et trygt sted».

Ifølge CNN er angrepet bare ett av mange som har rammet det russiske territoriet de siste ukene. Russiske medier skriver at det er Ukraina som står bak disse angrepene, men landet har verken bekreftet eller benektet dette.

Senest sa Gladkov at fem hus hadde gått tapt i en annen by i regionen.

Sammenlignet med den ene russiske døden anslår FN at minst 3200 ukrainske sivile har mistet livet siden invasjonens start 24. Februar. Tallet er sannsynligvis underdrevet.