Russland raser etter at Kina lykkeønsker Ukraina

28/03/2022 12:30

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kina har uttrykt sin støtte til Ukraina, noe som får Russland til å rase.

Kina har absolutt ingen planer om å angripe Ukraina, men vil støtte landet økonomisk og politisk, sier Kinas ambassadør til Ukraina, Fan Xianrong.

Den kinesiske ambassadøren ønsket også å håndhilse på Maxim Kozytsky, øverstkommanderende for Lvovs regionale militære. Det skriver mediene Aktual24.

– Kina og Ukraina er strategiske partnere. I år er det 30 år siden etableringen av diplomatiske forbindelser mellom våre land. Kina er et vennlig land for det ukrainske folket, sa Kinas ambassadør Fan Xianrong under et møte i Lviv, opplyser pressetjenesten.

– Som ambassadør kan jeg trygt si at Kina alltid vil være en god støtte for Ukraina - både økonomisk og politisk. Vi vil alltid respektere landet ditt. Vi vil utvikle relasjoner basert på likestilling og gjensidige fordeler. Vi vil respektere den veien ukrainerne velger fordi dette er hver nasjons suverene rett.

Han forklarte også at det var besluttet å flytte den kinesiske ambassaden fra Kiev til Lviv, og han hadde planer om å bli der.

– Kina vil aldri angripe Ukraina. Vi vil hjelpe deg. Spesielt i økonomisk retning. Hvert år importerer vi varer fra hele verden verdt over tre billioner dollar. Vi er klare til å hjelpe deg med å vokse. I den situasjonen vi er i nå, vil vi handle ansvarlig. Vi har sett hvor mye enhet det ukrainske folket er, sier han.

Lederen for det regionale militæret i Lviv, Maxim Kozytsky, takket den kinesiske ambassadøren for hans ønske om å gi støtte til Ukraina i deres kamp mot Russland.

I tillegg snakket han også om det store antallet mennesker som ønsker å verve seg i militæret i Lviv-regionen, om lyet for flyktninger, samt humanitær hjelp i forskjellige regioner i Ukraina.

Det regionale militæret i Lviv har også kunngjort at Kina allerede har levert to forsendelser av humanitær hjelp til det ukrainske folket. Det står også at den tredje forsendelsen er på vei.