Russland truer NATO-land med total utslettelse

28/02/2022 12:23

Emma Sletta

Utland
Foto: Sergei Guneyev/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Sergei Guneyev/AFP/Ritzau Scanpix
Dmitry Kiselyov, Putins propagandasjef, har sagt at de ikke trenger Verden hvis Russland ikke er en del av den.

Ifølge Putins propagandasjef har Russland ubåter klare til å avfyre 500 atomvåpen. Det er nok til å utslette alle NATO-land. Trusselen kom på russisk riksdekkende TV.

Det skriver Daily Mail.

Han sa at å avfyre de 500 atomvåpnene ville sikre at USA og alle andre NATO-land ville bli fullstendig uttryddet. Uttalelsen fulgte en uttalelse som sa at «vi trenger ikke en verden hvis Russland ikke er en del av den».

Samtidig hyllet Kiselyov Russlands overlegne atomvåpenarsenal, som han sier ikke er likeverdig i verden.

Trusselen kommer etter at Vesten innførte en stor mengde sanksjoner mot Russland som ville ramme den russiske økonomien hardt, mens flere NATO-land har begynt å hjelpe Ukraina med våpen og utstyr som kan brukes i krigen i Ukraina. Russland anser disse handlingene som truende for russisk sikkerhet, og de står klare til å gjengjelde ved å betale den ultimate prisen, gjensidig masseødeleggelse.

USA har uttalt at Putins ordre om å sette sitt atomprogram i høy beredskap er helt uakseptabelt.

Flere eksperter mener at Vladimir Putin har undervurdert Ukrainas styrke, og har blitt overrasket over at han ennå ikke har fått kontroll over flere byer i landet. Med de mange sanksjonene vil Russlands økonomiske beholdning snart gå tom, spørsmålet er hva Russland vil gjøre videre.

Kiselyovs trusler så langt viser at Russland står klar til å gå mye lenger enn de fleste eksperter spådde for bare en uke siden.