Så langt er verdens lengste navn: Fødselsattesten er 60 centimeter lang

04/01/2022 08:17

Emma Sletta

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Det er ikke noe nytt at foreldre ønsker å finne det perfekte navnet på sitt nyfødte barn, men over tid har flere og flere unike navn begynt å dukke opp. Sandra Williams' datter tar imidlertid førsteplassen - i det minste for det lengste navnet.

Det en nyfødt skal kalles har alltid vært et stort og viktig problem, men det er vanskeligere i dag enn noen gang før å velge, da det er mange flere alternativer. Det forteller Michael Lerche Nielsen,førsteamanuensis ved Institutt for nordisk utdanning og personalnavnkonsulent.

I dag er det mye færre som heter det samme enn det var for 30 år siden, og dette skyldes hovedsakelig det faktum at det har vært mer unike og utenlandske eller internasjonale navn å velge mellom.

En som har gjort et unikt navnevalg, er Sandra Williams, som fødte en babydatter 12. September 1984 og valgte å kalle henne Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams.

Det skriver Ladbible.

Det må sies å være et spesielt navn, og det kan være vanskelig å tro om foreldrene hennes til og med kan uttale det. Imidlertid trodde de tilsynelatende ikke at det var langt nok, og de valgte derfor raskt å endre navnet hennes slik at fornavnet hennes nå består av 1019 bokstaver og er:

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnaerenquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive'onchellecaundenesheaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneyavondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicannelesciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea'shauwneoraliaevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccaloveliatyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloiesalynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetiaquaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarlinaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequckagailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiatangoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquinettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohnyaetheodoradilcyana

Hendes mellemnavn blev desuden opgraderet til at have 36 bogstaver, mens hendes efternavn blot forblev 'Williams'.

Selvom der garanteret har lagt meget tanke bag hvert eneste af de over 1000 bogstaver, så bliver hun altså bare kaldt Jamie nu. 

Hvis man sidder og tænker: "Hvorfor?", så er man ikke den eneste. I 1997 var 'Jamie' og hendes mor nemlig gæster i The Oprah Winfrey Show, hvor Oprah spurgte om lige præcis det.

Til det svarede Sandra: "Jeg var nødt til at gøre noget for at slå en Guiness verdensrekord. Jeg måtte sørge for, at hendes navn blev unikt."

Og det lykkedes! Navnet slog verdensrekorden og blev optaget i Guiness World Records som det længste navn i verden. Navnet var faktisk så langt, at staten Texas ændrede reglerne, så et navn nu ikke må være længere, end at der er plads til det i den dertil indrettede boks på fødselscertifikatet. 

'Jamies' navn var nemlig så langt, at hendes fødselscertifikat måtte udvides til at være over 60 centimeter langt.