Så mye koster en nyttårsmeny på Gordon Ramsay

11/01/2022 10:22

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En nyttårsmeny fra Gordon Ramsay ville neppe passe inn i budsjettet til alle.

Det er ingen hemmelighet at Gordon Ramsay tar seg betalt for maten sin. Det gjorde han også da han serverte nyttårsmenyer på årets siste dag i fjor.

Ifølge The Sun serverte den verdenskjente kokken og teamet hans en syvretters meny på restauranten Petrus, som ligger sørvest i London.

Selve måltidet hadde en prislapp på 300, noe som tilsvarer nesten 2.700 kr. I tillegg ble det også lagt til et automatisk servicegebyr på 15%. Det brakte totalprisen til £ 345, eller mer enn 3.000.

Menyen på Michelin-restauranten besto angivelig av en forrett av røkt ål og potetsalat, som ble etterfulgt av pâté, kamskjell, såle, syltetøy sorbet og hasselnøttmousse.

Spisestedene hadde også muligheten til å legge til stekt Anjou-fugl servert med pære og saus.

Dessuten inkluderer prisen på denne nyttårsmenyen ikke vin, men det er ikke den dyreste nyttårsmenyen som har blitt servert på en av Gordon Ramsays restauranter.

En nyttårsmeny ble angivelig servert på The Restaurant, hvor prisen var £ 402 per person, noe som tilsvarer nesten 3.600. Denne prisen inkluderer også et servicegebyr på 15%.

Gordon Ramsay var også på banen i juledagene, hvor flere av restaurantene hans kunne kjøpe en julemeny. Også her var prisen hevet, noe flere til og med uttrykte sitt sjokk over.

På hans restaurant ved navn Savoy Grill, som ligger i det vestlige London, tilbød han en julemenu med en pris på 275 pund, hvilket svarer til cirka 2.500 kr. Denne pris inkluderer ikke drikkevarer, som skal betales ved siden af.

Restauranten annonserte menyen på sin offisielle nettside, som lyder:

"Feir ferien på Gordon Ramsay's Savoy Grill," som de fulgte opp med:

«1. juledag serverer savoygrill et fantastisk seksretters måltid med noen fantastiske retter, inkludert; Arnold Bennet Souffléen med gammel cheddarsaus, Beef Wellington, såle og oransje sorbet med champagneskum, for å nevne noen.»