Sagal ble forulempet av kvinne på gaten: Få dager senere møtte de hverandre på morens pleiehjem

19/08/2016 13:15

Anniken Hauge

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Den 19-årige kvinnen var hjemme hos en av de eldre damene hun hjelper, da kvinnen - som hadde lirt av seg rasistiske kommentarer mot henne - kom inn døren. Da klarte ikke Sagal å holde tilbake.

Forleden dag ventet den 19-årige Sagal Yusef fra Klippan i Sverige på toget.

Ut av det blå kom det en kvinne bort og begynte å lire av seg rasistiske bemerkninger. Kvinnen uttrykte sitt syn på islam, Sagals tørklede og hudfarge. 

Det forklarer den unge kvinnen i en oppdatering på Facebook, som nå er gått viralt, skriver Expressen

Men kvinnen hadde oversett en ting. Indirekte har nemlig Sagal Yusef ansvar for noe av det viktigste i kvinnens liv: Hennes gamle mor.

Den 19-årige kvinnen jobber nemlig på et pleiehjem i Skåne, og etter en lang dag på jobben satt hun og ventet på toget hjem. Hun satte seg med høretelefoner på. Kvinnen gikk forbi et par ganger og kikket på 19-åringen uten å si noe.

Til slutt hadde kvinnen i følge Sagal Yusef blitt helt rød i ansiktet, og stirret på henne. Hun spurte om det var noe i veien. Det fikk kvinnen til å fyre løs. 

Blant annet sa hun at "Dere forbanna innvandrere som kun lever av velferd og utnytter det svenske systemet burde kastes ut av landet".

Møttes på morens pleiehjem
19-åringen var både paff og sliten, og orket ikke å diskutere med den rasende kvinnen. Men et par dager senere støtte de tilfeldigvis på hverandre, og da hadde Sagal Yusef et par ord å si til kvinnen.

Hun møtte opp på jobben sin og gikk inn til en av de eldre damene hun vanligvis pleier å hjelpe. Plutselig gikk døren opp. Der stod kvinnen fra togstasjonen som hadde angrepet henne verbalt. 

- Altså, det ansiktsuttrykket hennes. Det er det beste jeg har sett i hele mitt liv. Hun stod bare der uten å komme inn i rommet. Hun stod der bare, erindrer pleiehjemsmedarbeideren.

19-åringen kikket raskt på kvinnen, og fortsatte med å ta seg av den eldre damen. Da kvinnen skulle til å gå, klarte ikke Sagal Yusef å holde tilbake og gi henne noen ord med på veien.

- Ta det helt med ro. Jeg kommer aldri til å behandle moren din slik du behandlet meg, sa hun til kvinnen.

Etter Sagal Yusef delte opplevelsen sin på Facebook, er den liket 4.000 ganger og delt nesten 1.000 ganger.