Saksøker bensinstasjon fordi de selger bensinen for "billig"

24/03/2022 13:53

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En bensinstasjon saksøkes fordi de selger drivstoffet sitt til for lave priser, mener to konkurrerende bensinstasjoner.

I byen Waukesha, i nærheten av Milwaukee, Wisconsin, har to bensinstasjoner saksøkt en konkurrent for å selge drivstoff til priser de mener er ulovlige. 

Det skriver The Drive.

Etter hvert som drivstoffprisene stiger og sjåførene prøver å fylle tanken der den er billigst, velger flere sjåfører i Waukesha å fylle drivstoff på Woodman's. Og de nærliggende Shell- og BP-bensinstasjonene er tilsynelatende ikke fornøyd med det.

Ifølge WISN 12 News hevder Woodman at de bare prøver å konkurrere med Costco, som ligger omtrent 10 kilometer fra sin egen bensinstasjon.

Både BP og Shell synes imidlertid ikke det er greit hva Woodman's driver med. De mener de bryter en lokal lov om at varer, inkludert drivstoff, ikke kan selges til under kjøpesummen.

I en uttalelse til WISN sa Woodmans juridiske avdeling at de overholder loven med drivstoffprisene i Waukesha. Videre sier de at de mener søksmålet er hinsides fortjeneste.

I loven står det at ‘salg av varer under kjøpesummen er en form for villedende reklame og skaper urettferdig konkurranse’.

Både Shell- og BP-stasjonene saksøker Woodmans hver, og krever skader på omtrent $ 80.000, noe som tilsvarer omtrent 550.000 kroner. Beløpet er basert på antall dager Woodmans priser har vært ulovlige.

Ironisk nok forklarte Nick Jarmusz, PR-direktør for AAA - The Auto Club Group i Wisconsin, Illinois og Indiana, til Appleton Post-Crescent at loven "var ment å forhindre større kjeder og forhandlere fra å undergrave små, lokale stasjoner ved å selge drivstoff med tap."

Nettstedet GasBuddy.com viser at drivstoff på Woodman's nå koster $ 3.59 per gallon, mens nærliggende KwikTrip selger drivstoff til $ 3.58 per gallon og Costco selger det til $ 3.49 per gallon.

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.