Saksøker rappere etter tragedie

08/11/2021 09:19

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flere saksøker Travis Scott og arrangører etter katastrofe-showet.

Flere har valgt å saksøke både Travis Scott, Live Nation, arrangører og artisten Drake for uaktsomhet under Travis Scott sin festival i Texas i helgen. Flere medier kritiserer også Scott for å ha oppmuntret til vold under flere konserter i forkant av fredagens katastrofe.

Ifølge nettstedet TMZ, har flere valgt å saksøke både Scott, Live Nation og artisten Drake for uaktsomhet. Flere mener at Travis Scott sin konserthistorikk burde ha blitt slått ned på tidligere, og kritiserer mangelen på planlegging før festivalen Astroworld gikk av stabelen atter en gang.

Rundt 50.000 mennesker var til stede da folkemengden begynte å dytte seg fremover mot scenen. Det førte til en kaotisk og skremmende situasjon.

Hundrevis ble skadd og fikk behandling på stedet. Men fortsatt ligger flere innlagt på sykehus. De åtte personene som døde var alle unge mennesker, hvor den yngste bare var 14 år gammel.

I et av søksmålene, som nå er lagt ut mot Travis Scott, skriver den 23 år gamle Kristian Paredes, saksøkeren som ble alvorlig skadd på konserten i Houston 5. november, at han følte et plutselig dytt da Scott gikk på scenen.

"Mange tryglet sikkerhetsvakter innleid av Live Nation Entertainment om hjelp, men ble oversett", står det i søksmålet. 

Også advokat Ben Crump har levert inn søksmål søndag, på vegne av en 21 år gammel konsertgjenger. Også i dette søksmålet er det beskrivelser av kaos og desperasjon.

Ifølge Billboard, inneholder ett av søksmålene kraftig kritikk mot Scott. Vedkommende mener at katastrofen var et direkte resultat av «en motivasjon for profitt på bekostning av konsertgjengernes helse og sikkerhet».

Politiet i Texas har nå startet en etterforskning av hele forløpet.