Samtalene fortsetter: Begge sider forventer å nå til et "felles standpunkt" snart

14/03/2022 08:01

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Forhandlingene mellom Russland og Ukraina begynner endelig å bevege seg i riktig retning.

Krigen i Ukraina pågår nå i sin tredje uke, og flere tusen soldater og hundrevis av sivile har allerede mistet livet, akkurat som millioner av ukrainere har måttet forlate alt de eier og flykte fra sine hjem, ifølge FN.

Siden starten av Russlands invasjon, 24. februar, har representanter for Ukraina og Russlands presidenter møttes i blant annet Hviterussland og Tyrkia for å forhandle og forhåpentligvis komme frem til en fredelig og diplomatisk måte å avslutte krigen på.

De første forhandlingene har imidlertid ikke ført mye i forgrunnen, da begge sider har stilt krav om at motparten ikke har vært i stand til å akseptere.

Men tidligere i dag, søndag 13. mars, rapporterte Reuters, ifølge TV2, at representanter for Ukraina forutser at det snart kan være «resultater» ut av forhandlingene som for tiden finner sted mellom de to landenes utenriksministre i den tyrkiske byen Antalya, med Tyrkias utenriksminister som mellommenn. 

Nå, ifølge TV 2, har den russiske delegat Leonid Slutsky også kunngjort at forhandlingene går i riktig retning.

Han har sagt at han forventer at de to landenes delegasjoner snart vil nå en «felles posisjon».

Det skriver russiske RIA ifølge Reuters.

De positive utsiktene for krigen kommer når tusenvis av demonstranter har tatt til gatene i mer enn 20 byer i Russland for å demonstrere mot krigen, noe som fører til hundrevis av arrestasjoner, da den russiske regjeringen har gjort det ulovlig å demonstrere mot krigen, som de nekter å kalle noe annet enn en militær "spesiell operasjon".

Samtidig har den russiske økonomien lidd store tap som følge av de mange sanksjonene pålagt av Vesten, og verdien av den russiske rubelen forblir i fritt fall, og søndag ettermiddag er en rubel verdt bare 6,9 cent.