Sara gjorde seg klar til å dra på byen da hun så noe i øyet hennes: Det forandret alt for henne

13/04/2024 22:00

Sofie

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
For de fleste betyr forberedelse til en natt ute å bytte klær med venner og spille drikkespill. Men for Sara Titchen, en 24 år gammel kvinne fra London, var det øyeblikket hun la merke til et uklart kreftsymptom.

Da hun kjente at det ene øyet hennes uforklarlig begynte å henge, bestilte hun time hos øyelegen 9. mai 2023.

Selv om synet hennes var upåklagelig, var det en tydelig forskjell i størrelsen på pupillene, noe som resulterte i en umiddelbar henvisning til en allmennlege.

Bekymret for lange ventelister, bestemte hun seg på eget initiativ for å kontakte Moorfields Eye Hospital, like ved Old Street, hvor hun etter flere tester ble diagnostisert med Hodgkins lymfom. Sara delte sin erfaring med MyLondon: «Den morgen jeg ble fortalt at det var kreft.

Fra øyelegetime kl 9 om morgenen for kreftdiagnose kl 1 om morgenen - prosessen gikk utrolig raskt. Det var engstelig, spesielt fordi jeg var helt uforberedt; Jeg følte meg i mitt livs form. Jeg hadde vært ute hele helgen før», melder Mirror.

"Uten alvorlige symptomer var diagnosen et stort sjokk. Jeg var redd da jeg ikke kjente noen på min alder som hadde opplevd kreft eller visste noe om lymfekreft."

Saras behandlingsforløp begynte med fertilitetsbehandling, noe hun knapt hadde tenkt på før. "Plutselig var det overveldende å måtte ta opp disse betraktningene om ens fremtid," bemerket hun.

Hun begynte deretter på 16 cellegiftbehandlinger ved University College London Hospital (UCLH). Å hente medisinene for første gang var en dypt påvirkende opplevelse for henne.

"Jeg ble plassert på ungdoms- og ungdomsavdelingen, noe som var hjerteskjærende da det betydde at jeg var omgitt av andre unge mennesker som også kjempet mot kreft," sa hun. Bare en uke etter at hun startet med cellegiftbehandling, begynte Saras hår å bli tynnere, en kjent, men alvorlig bivirkning av behandlingen.

Sara husket: "Du prøver å forberede deg, men ingenting kan virkelig forberede deg på den virkeligheten. Det er knusende. Jeg tror ikke jeg følte meg som en kreftpasient før håret mitt begynte å falle av. Det var nesten som alt var normalt.

"I det øyeblikket håret ditt begynner å falle av, blir det hele mye mer ekte. Det var utrolig emosjonelt. Det er mangelen på kontroll som er det vanskeligste. Det skjer så raskt," la hun til.

I oktober fikk hun den glade beskjeden om at hun var frisk. Nå vil Sara gjøre en forskjell for andre som sliter. Hun planlegger et arrangement kalt "The Big Chop" ved depotet i Shoreditch 6. januar 2024 for å samle inn donasjoner og klippe hår som skal doneres til The Little Princess Trust.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.