Seriemorder død i fengsel

Foto: Shutterstock.com

Seriemorderen hadde ikke tid til å sone mye av straffen sin.

Steve Bouquet er kanskje ikke et navn som de fleste vil gjenkjenne.

Likevel er dette en britisk seriemorder som i fjor ble dømt til fem års fengsel for å ha knivstukket ni katter og skadet ytterligere syv i Brighton, sør i London. Det er det Metro som skriver.

Les også

Dan satt fast i trafikken: Fikk et sjokk da han så gjennom vinduet til front-running Tesla

Steve Bouquet har en fortid som Royal Navy-skytte bak seg, og han tjente i styrken i 22 år.

Steve utførte sine dødelige aktiviteter mellom oktober 2018 og mai 2019 før han til slutt ble tatt for å angripe et kjæledyr på CCTV som hadde blitt satt opp av eieren av en annen død katt.

Tirsdag bekreftet Kriminalomsorgen at han døde på sykehus 6. Januar.

Dødsårsaken er ikke kjent, men ved dommen i 2020 ble retten fortalt at Bouquet hadde blitt diagnostisert med skjoldbruskkreft, som hadde spredt seg til leveren og lungene.

En talsmann for fengselstjenesten sa:

«Steve Bouquet døde på Maritime Medway Hospital 6. Janaur Fengsels- og krimombudet er informert.»

Den nå avdøde Steve Bouquet. Foto: Privat

Bouquet ble fengslet i fem år og tre måneder i Hove Crown Court i juli i fjor etter å ha blitt funnet skyldig i 16 lovbrudd av kriminell skade knyttet til kattene, samt i besittelse av en kniv.

Under rettssaken hørte jurymedlemmer beretninger fra flere katteeiere som hadde funnet sine kjæledyr blødende på dørstokken.

Ni katter - Hendrix, Tommy, Hannah, Alan, Nancy, Gizmo, Kyo, Ollie og Cosmo - ble drept, mens ytterligere syv ble skadet. Katerine Mattock, eieren av Alan, som ble drept, sa:

«Dette var drapet på en uskyldig og høyt elsket katt som heter Alan. Alan var familien min. Han forvandlet huset mitt til et hjem. I det ene øyeblikket løp han rundt på kjøkkenet, og i det neste var han død, dekket av blod. Han hadde en uskyldig og leken natur. Det var forferdelig å tro at han gikk til en fremmed for å få slag og så fikk et stikk i stedet.»

Les også

Kvinne prøver ny selvbruner: Resultatet er så ille at hun ikke tør å forlate huset