Sjokkerende trussel mot JK Rowling: Fikk ingen fengselsstraff

15/06/2024 22:00

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Han ble avslørt av et nettmagasin.

En mann har nå møtt i retten etter å ha truet JK Rowling, eller med andre ord Harry Potters 'mor'. Ifølge Scottish Daily Express lastet en 31 år gammel mann ved navn Glenn Mullen opp lydklipp der han truet med å drepe Rowling.

Mannen, som for tiden bor i Manchester i Storbritannia, hadde lastet opp lydklipp på gælisk, hvor han uttalte flere truende ord.

Han ble sitert for å si ting som at han ville drepe JK Rowling med en stor hammer i et av lydklippene.

Løst i 2023

Forbrytelsen ble oppklart allerede i januar 2023. Han ble funnet av et nettmagasin kort tid etter at han la ut klippene på Twitter.

Han ble siktet for å ha sendt truende meldinger.

JK Rowlings uttalelser ble lest opp i retten, og de avslørte at Rowling mente truslene virket kalkulerte og fikk henne til å se seg over skulderen.

Straffeutmålingen var lav

Dommeren dømte Glenn Mullen til to åtte ukers fengselsstraffer. Utenom det ble han suspendert i to år.

De to dommene skulle sones samtidig.

Mullen ble også beordret til å fullføre en 12-måneders samfunnsordre. Dette vil inkludere både krav om 20 dagers rehabiliteringsaktivitet og 150 timer ulønnet arbeid.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.