Slutt på syke og tykke ansatte: Dansk bedrift tvinger ansatte til å mosjonere

10/09/2017

Anniken Hauge

Utland
Den danske bedriften Chili Security har innført en tvungen treningsordning hvor alle medarbeidere skal trene i åtte uker. Hvis de ansatte nekter, kan de finne seg en annen jobb.

Det skal være slutt på å sitte og henge over kontorpulten på jobb, hvor den eneste mosjonen mange ansatte får er turen bort til kaffemaskinen. 

Det mener administrerende direktør i den danske bedriften Chili Security, Martin Larsen, som har innført tvungen mosjonsordning for sine ansatte, skriver danske TV2.

IT-sikkerhetsfirmaet har 18 medarbeidere, som siden årsskiftet har hatt obligatorisk trening to ganger i uken. Nå blir i midlertidig ordningen udvidet, så det også blir lagt opp en kostholdsplan for de ansatte, avslørte direktøren onsdag forrige uke. 

Ordningen har nemlig fått ned sykefraværet fra ni til tre prosent, hvilket dekker de ekstra kostnadene ved at de ansatte drar på treningssenteret i arbeidstiden.

- Hvis vi kan sørge for å effektivisere medarbeiderne når de er på jobb, og vi har mindre sykefravær, så er det verdt det, sier han til TV2.

De fleste medarbeidere er glade for ordningen, men hvis man ikke vil i træningstøyet, så er det en enkel løsning, sier direktøren: 

- Da skal de jo bare finne seg et ane sted å jobbe. Så enkelt er det. Alle har et valg, sier han til TV2. 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.