Staten saksøker Tesla: Beskyldninger om raseskille på fabrikk

11/02/2022 08:55

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Systematisk rasisme antas å finne sted i Teslas fabrikk.

En ny sak har rammet amerikanske Tesla.

Delstaten California saksøker elbilgiganten.

Staten tar rettslige skritt over påstander om utbredt diskriminering og trakassering av svarte ansatte ved Teslas anlegg i nærheten av San Francisco, USA.

California Department of Fair Employment and Housing (DFEH) sa ifølge Guardian at de hadde gått til søksmål med påstander om utbredt diskriminering og trakassering av svarte ansatte etter klager fra hundrevis av Tesla-arbeidere ved deres hovedanlegg i Fremont. 

«Etter å ha mottatt hundrevis av klager fra arbeidere, fant DFEH bevis for at Teslas Fremont-anlegg er en rasedelt arbeidsplass der svarte arbeidere blir utsatt for rasemessige slurs og diskriminert i jobboppdrag, disiplin, lønn og promotering, og skaper et fiendtlig arbeidsmiljø», sier Kevin Kish, DFEHs direktør.

Avdelingen hevdet at svarte Tesla-arbeidere ble utsatt for rasistisk graffiti og rasistiske uttaler.

Etaten sa at de gikk til søksmål i Alameda county Superior Court sent onsdag og ville gjøre klagen tilgjengelig for publikum på sine nettsider torsdag.

I et blogginnlegg i påvente av publiseringen av søknaden beskrev Tesla søksmålet som «villedende» og sa at de ville be retten om å «stanse saken på pause og ta andre skritt for å sikre at fakta og bevis vil bli hørt».

Tesla sa at DFEH hadde «nektet å gi Tesla det spesifikke påstandene eller faktagrunnlaget for søksmålet».

«Angrep på et selskap som Tesla som har gjort så mye bra for California, bør ikke være det overordnede målet for et statlig byrå med en aktor.» Arbeidernes interesser og grunnleggende rettferdighet må komme først, sier han.

«Tesla er sterkt imot alle former for diskriminering og trakassering og har et dedikert medarbeiderteam som svarer og undersøker alle klager», sier selskapet.

I tillegg til dette tilfellet har Tesla, spesielt i USA, tekniske problemer med flere biler.

Flere tusen biler har blitt tilbakekalt det siste året, som har møtt flere tekniske utfordringer.