Steinen skjuler en stor hemmelighet: Hvis du ser på den i mer enn 5 minutter, vil du dø

07/07/2024 19:00

Emma

Utland
Foto: Youtube / Kyle Hill
Foto: Youtube / Kyle Hill
Det anses for at være verdens farligste sted.

En tilsynelatende ubetydelig klump av steiner skjuler en dødelig hemmelighet.

Denne klumpen, kjent som Elefantfoten, er et av de farligste stedene på jorden, og selv et kort opphold i nærheten kan være livstruende.

Elefantfoten er restene av den smeltede kjernen fra reaktor 4, som smeltet ned ved atomkraftverket i Tsjernobyl i 1986. Denne radioaktive massen ble oppdaget åtte måneder etter katastrofen, da ukrainske arbeidere undersøkte ruinene.

Det skriver News

Elefantfoten veier omtrent to tonn og fikk navnet på grunn av likheten med en elefants fot.

Da det ble oppdaget, var strålingsnivået så høyt at bare noen få minutter med å være i nærheten kunne utsette en person for en dødelig dose stråling. Selv i dag, 38 år senere, er den radioaktive faren for elefantfoten fortsatt ekstrem.

Langvarig fare

Selv om det er mange år siden Tsjernobyl-ulykken skjedde, har Elefantfoten beholdt sin dødelige radioaktivitet. Ifølge rapporter kan opphold i området i mer enn fem minutter uten beskyttelse fortsatt være dødelig.

Først ti år etter katastrofen, i 1996, var radioaktiviteten redusert nok til at forskerne kunne ta bilder av elefantfoten. Disse bildene, mens de viser en tilsynelatende uskyldig klump, understreker den pågående faren den utgjør.

Du kan høre mer om elefantfoten i videoen under:

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.