Stort flyselskap med ny kontroversiell regel: Nå får du ikke ta med deg denne kofferten inn på flyet

12/01/2018 13:11

Anniken Hauge

Utland
Flyselskapet Ryanair har lansert en ny regel som ifølge oppfattes av flere som svært kontroversiell.

Det er alltid litt stressende å skulle ut og fly med selskapet Ryanair.

Bare å bestille billetten online krever at du holder tunga rett i munnen, hvis ikke risikerer du å ende opp med leiebil, ekstra seteplass og to avbestillingsforsikringer.

Nå kommer det kontroversielle flyselskapet med ytterligere en ny regel å forholde seg til. 

Fra 15. januar er det slutt på å kunne ta med gratis håndbagasje på flyet, og håndbagasjen kan maks være en liten veske eller PC-bag med målene 35x20x20 cm. Hvis man ønsker å ha med en trillekoffert inn i kabinen, må man hoste opp med 10 pund eller litt over 100 kr per tur. Det melder det engelske mediet The Telegraph.

Hvis du ikke vil ha den med inn i kabinen og betale for dette, blir den henvist til lasterommet som riktignok er gratis.

Ryanair ville opprinnelig innføre de nye reglene 1. november i fjor, men det er nå blitt utsatt til 15. januar. Selskapet mener selv at de nye reglene vil føre til raskere ombordstigning –  altså en ordning som skal komme passasjerene til gode.

Men det er altså en del negative sider ved den nye regelen for deg som fremover skal reise på økonomiklasse med Ryanair:

Det største problem med den nye regelen er at man blir nødt til å vente på bagasjen på bagasjebåndet når man ankommer destinasjonen. Det er altså da hvis man ikke er villig til å betale de hundre kronene for håndbagasje.

På store internasjonale flyplasser er det som regel lang ventetid på bagasje, og hvis du i utgangpunktet pakket lett for en liten helgetur, er det utrolig kjedelig å måtte vente på bagasjen. 

The Telegraph skriver også at det er større risiko for at bagasjen blir skadet om den ligger i lasten, (eller enda verre ikke kommer frem!) enn om du hadde hatt den med deg ombord i flyet.

Sidst men ikke minst peker mediet på det irriterende i at man muligens ikke har plass til alt man gjerne vil ha med ombord i flyet, som vann, bøker, (god) mat, PC osv. 

Selskabet har riktignok satt ned prisene hvis du ønsker å sjekke inn større bagasje på forhånd - fra cirka 350 kr til 250 kr. I tillegg har de økt maksimal bagasjevekt fra 15 til 20 kilo.

- Vi håper at det vil medføre færre forsinkelser at passasjerene kun har med en veske ombord, sier markedsføringssjef i Ryanair, Kenny Jacobs til Telegraph.