Stort reisebyrå går konkurs: Kansellerer alle reiser

11/06/2024 10:00

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Det er triste nyheter for de mange reisende som har bestilt ferien gjennom selskapet.

Det er ikke alltid lett å være reisebyrå, selv ikke om du er en av de større som har eksistert lenge og har sendt millioner av reisende på sommerferie år etter år.

Dessverre har det ikke vært nok til å redde det store reiseselskapet, FTI, som har begjært seg konkurs og samtidig måtte kansellere alle reisene som er bestilt gjennom dem.

Det vil naturligvis være en trist nyhet for de mange som hadde gledet seg til en deilig avslappende sommerferie i sydensolen.

Det er tyske medier, Spiegel, som bringer nyheten om konkursbegjæringen til morselskapet FTI Touristik GmbH, som eier FTI. FTI er det tredje største reisebyrået i hele Europa, så det er ikke en liten aktør som forlater markedet.

Ifølge Spiegel har selskapet varslet at de vil gjøre alt de kan for at turer som allerede er i gang skal foregå som planlagt, men at alle turer der folk ennå ikke har dratt vil bli kansellert.

Det er ikke offentliggjort om folk får pengene tilbake.

Påvirker det nordmenn?

De aller fleste nordmenn bruker selskaper som opererer i Norge når de skal på ferie. Derfor vil de fleste ikke bli berørt av denne konkursen.

Det er imidlertid også mange nordmenn som bruker tyske selskaper for å bestille ferier, da det ofte kan være billigere. De som har gjort dette bør være oppmerksomme.