Syk trend blant unge: 11-årig jente stygt forbrent av kokende vann

10/08/2017 20:00

Anniken Hauge

Utland
En vanvittig trend blant unge sprer seg på nettet som ild i tørt gress. En 8-årig jente mistet livet forrige måned som følge av trenden, og nå har en annen jente blitt stygt forbrent.

En 11 år gammel jente er blitt voldsomt forbrent, etter venninnene hennes helte kokende vann på henne, mens hun sov tidlig mandag morgen. Det skriver New York Post

Jamoneisha Merritt fra New York, som spesielt har fått alvorlige forbrenninger i ansiktet, på brystet, ryggen og skuldrene, var invitert til å overnatte hos en venninne sammen med noen andre jenter.

I følge politiet fikk jentene ideen om å helle kokende vann på Jamoneisha Merritt fra sosiale medier, etter det har blitt postet flere lignende tilfeller. Utfordringen blir kalt 'hot water challenge' og er etterhvert blitt et udbredt fenomen.

I juli i år døde en åtteårig jente fra Florida i USA, etter at hun drakk kokende vann med et sugerør. Kusinen hennes utfordret henne til å gjøre det etter å ha sett 'hot water challenge'-videoer på Youtube.

Jamoneisha Merritt ble invitert hjem til venninnen i en leilighet søndag kveld. Tidlig om morgenen mandag ble hun vekket av smerten. Kokende vann brant seg inn i huden på overkroppen hennes. 

Den 12-årige jenta som helte det kokende vannet over venninnen er blitt siktet i saken.

Jamoneisha Merritts mor forteller at datteren hennes voldsomme smerter, og at legene for øyeblikket ikke lar henne se forbrenningene da de er så stygge. Hun sier også til New York Post at jenta som helte vannet tidligere har mobbet datteren henne. 

- Hun er veldig lei seg. Hun er et følelsesmessig vrak. Hun forstår ikke hvorfor de gjorde dette mot henne. Hun trodde de var venninnene hennes, sier Ebony Merritt.

 

Den siktede 12-åringen har angivelig innrømmet at hun begikk den alvorlige forbrytelsen:

- Jeg kan liker henne ikke. Jeg hadde lyst til å gjøre det. 

11-årige Jamoneisha Merritt er innlagt på Harlem Hospital, hvor hun mottar behandling for de omfattende forbrenningene.