Synshemmede Louise samlet mot og tok en selfie: Hyllet på Facebook

05/11/2021 10:22

Emma

Utland
Privatfoto
Privatfoto
24 år gamle Louise har blitt mobbet for synshemming i mange år, og derfor har hun aldri delt en selfie med omverdenen før nå.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i oktober 2014.

«I alle disse årene på Facebook har jeg aldri lagt ut et bilde av meg selv i denne vinkelen på grunn av at mitt høyre øye lever sitt eget lille liv», skriver 24 år gamle svenske Louise Gren, som myser på høyre øye, som hun ikke kan se med.

Men nå har den unge blonde kvinnen samlet alt motet sitt og har lagt ut en selfie på Facebook-profilen sin i håp om at andre mennesker kan lære å akseptere andre til tross for feilene sine.

Og siden da har det strømmet inn med likes for Louise - over 10.500 liker på to dager - akkurat som hundrevis har rost henne for selfien i kommentarene.

Siden barnehagen har Louise blitt mobbet med sin medfødte synshemming.

– Det har alltid vært et problem for meg. Fra jeg begynte i barnehagen, ble jeg ertet fordi jeg snublet veldig ofte da jeg hadde en flekk over øyet og ikke kunne se så godt, sier Louise til svenske Nyheter24.

Og banter og ubehagelige kommentarer fortsatte å henge på da Louise var tenåring og voksen.

"Skoleårene var de vanskeligste av alle for meg. Jeg husker en gang jeg var 16 og gikk på ungdomsdiskotek med søsterenmin- men jeg ble ikke sluppet inn fordi vakten trodde jeg var full på grunn av øyet mitt, sier Louise til Nyheter24.

Louise var så plaget av mobbingen og opprørte øyet at hun aldri våget å ta en selfie og dele den på Facebook - akkurat som alle andre gjør. Men nylig fikk en kjedelig episode henne til å revurdere situasjonen, og hun innså at øynene hennes aldri vil forandre seg, men at holdningen hennes kan endre seg.

«For noen uker siden fortalte noen meg: «Det er ingen vits i å diskutere noe med meg fordi jeg er korsøyd og ikke kan være annet enn dum», skrev Louise på Facebook.

Og på mandag la Louise ut sin første selfie på Facebook med noen ord om livet sitt som synshemmet.

Se selfien her:

Privatfoto