Tennisstjerne forsvunnet: Hvor er hun?

15/11/2021 15:01

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Peng Shuai har vært savnet siden begynnelsen av november, da hun anklaget en kinesisk politiker for overgrep. Hvor er den 35 år gamle kineseren?

Tennisstjernen og den tidligere verdensetter i kvindedouble anklaget i starten av november en kinesisk toppolitiker for seksuelt overgrep, og siden har ingen hørt fra henne.

Shuai anklaget Zhang Gaoli, en tidligere visestatsminister i Kina, i starten av november, for seksuelt overgrep mot henne for tre år siden.

Kina har hatt noen dårlige historier de siste årene, med folk som offentlig har kritisert kommuniststyret og på mystisk vis gått under jorden etter deres uttalelser.

Flere mennesker i tennisverdenen er også redde for det, inkludert peng shuai, skriver B.T

Den tidligere tennisspiller Chris Evert skrev via Twitter:

«Ja, beskyldningene er svært urovekkende. Jeg har kjent Peng siden hun var 14. Vi må alle være bekymret. Det er alvorlig. Hvor er hun? Er hun trygg? All informasjonen ville være flott.»

På samme måte har hashtaggen #WhereIsPengShuai begynt å spre seg på sosiale medier.

”Nylige hendelser i Kina rundt WTA-spiller Peng Shuai er en stor bekymring. Peng Shuai og andre kvinner fortjener å bli hørt, ikke sensurert. Hennes anklage om et seksuelt overgrep av en tidligere kinesisk leder fortjener å bli behandlet med alvor», sa WTA-president Steve Simon til føderasjonens nettside søndag.

Anklagen kom via et nå slettet innlegg. Her beskrev Peng Shuai hvordan toppolitikeren tok henne med hjem til seg og «tvang henne til å ha et forhold», akkurat som hun understreket at hun ikke samtykket til å ha sex med ham den dagen.

Hvorfor innlegget ble slettet kort tid etter at det kom opp er ikke kjent.

Mange knytter det til den lave profilen Shuai senere har beholdt - frivillig eller ikke.