Thomas gikk inn på politistasjonen med en jobbsøknad: Ble umiddelbart arrestert da han hadde glemt en "mindre" detalj

12/06/2024 05:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sannsynligvis ikke akkurat det jobbintervjuet Thomas hadde håpet på.

En bisarr og nesten komisk hendelse har satt Thomas Ngcobo i søkelyset, hvor han nå er kjent som «Sør-Afrikas dummeste kriminelle».

Den 40 år gamle mannen forsøkte å få jobb på en politistasjon, selv om han var på flukt fra loven.

Det skriver det sydafrikanske medie IOL.

Historien begynte for syv år siden, da Ngcobo jobbet som kriminell transportør for tyvegods. Han stjal maskinvareprodukter til en verdi av over $ 1,200 ved å omdirigere leveranser til andre adresser.

Da sjefen hans oppdaget manglende fakturaer og feilleverte produkter, forsvant Ngcobo og unngikk politiet siden.

Til tross for et søk og navnet hans på politiets liste over etterlyste kriminelle, klarte Ngcobo å holde seg skjult.

Ironisk nok endte hans frihet den 15. august, da han gikk inn på Bethal politistasjon for å forhøre seg om statusen til jobbsøknaden hans.

Brigadegeneral Selvy Mohlala fra Mpumalanga-politiet fortalte pressen at offiserer på stasjonen var forvirret av Ngcobos uventede besøk. Ngcobo klaget over at han ikke hadde fått svar på søknaden sin og spurte hvorfor det var så lang ventetid.

Offiserene, som raskt gjenkjente navnet hans, arresterte ham umiddelbart.

Politiets talsperson Semakaleng Daphney Manamela understreket:

"Vi jobber utrettelig dag og natt, og holder oss til vårt mandat om å skape et trygt miljø for alle borgere. Vi kan ikke nå det stadiet mens andre mistenkte fortsatt streifer rundt i gatene og terroriserer lokalsamfunn. Det er bare et spørsmål om tid før vi stiller dem for retten.»

Ngcobos aksjon har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier, der han raskt fikk kallenavnet «Sør-Afrikas dummeste kriminelle».

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.