TikTok stunt gikk grusomt galt: Jente fikk hull i hode

07/12/2021 13:25

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En britisk jente har fått en betinget dom for å ha kjørt rundt med vennen sin på toppen av Fiaten hennes.

Blekket på kjørekortet hadde knapt tørket da 19 år gamle Natasha Graham og en venn bestemte seg for å bli kjendiser på TikTok.

De to venninnene risikerte livet da de prøvde å gjøre et stunt de hadde sett på sosiale medier. Nå ville de etterligne det med Natashas Fiat 500.

Men det endte fryktelig galt, spesielt for vennen hennes.

Dette rapporteres av Daily Mail.

På parkeringsplassen foran et supermarked i den britiske byen South Shields klatret vennen hennes opp på panseret på bilen og holdt fast med hendene.

Bak rattet satt 19-åringen nøklene i tenningen. Sekunder senere lå vennen hennes på bakken med en oppsprukket hodeskalle som etterlot blødning på hjernen og en forstuet ankel. Det forklarte Natasha i hvert fall i retten i Newcastle etter ulykken i november i fjor.

Først rygget Natasha bilen mens vennen hennes var på panseret.

Tiltalte begynte å kjøre sakte fremover. Hun forventet at saksøkeren (hennes venn, ed.) skulle holde fast til hun stoppet bilen.

- Påtalemyndigheten anser ikke at tiltalte bevisst forsøkte å skade søkeren.

- Tiltalte har erkjent at kjøringen er under standarden på hva som kan forventes å være kompetent og forsvarlig sjåfør, sier Kevin Wardlaw til retten, ifølge Daily Mail.

Et vitne fortalte retten at det kom et høyt smell fra bilen. Ifølge påtalemyndigheten skyldtes ulykken Natashas manglende evne til å få bilen i gir.

Angivelig fikk smellet vennen hennes til å slippe grepet på panseret. Men da bilen endelig kom i gir, fortsatte den i høy hastighet fremover og vennen fløy av gårde.

- Det er en tragisk ulykke.

Min klient er veldig lei seg for det hun har gjort. I dag skulle hun ønske at hun kunne gå tilbake i tiden og stoppe seg selv.

- Det var etter mitt syn en dum og barnslig avgjørelse, selv om den ble tatt sammen, det var dumt og barnslig.

- Tiltalte stoppet bilen og hoppet ut og hjalp straks vennen sin. Hun ringte 911 og ga henne et teppe, fortalte Natasha Grahams forsvarsadvokat til retten.

Selv om de to venninnene var enige i stuntet, ble den 19 år gamle kvinnen dømt til 19 måneders prøvetid på en institusjon for mindreårige. Samtidig vil hun utføre 200 timer samfunnstjeneste. Samtidig ble førerkortet også tatt fra henne.