To år gammel gutt har vært savnet i elven i en uke: «Ingen ord kan beskrive smerten vår»

25/02/2024 15:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
— Vi er knust.

Søndag er det nøyaktig én uke siden to år gamle Xielo Maruziva falt i en elv nær Leicester i det sentrale England og forsvant sporløst. 

Den glade og livlige gutten gikk seg vill i det grumsete vannet i elven Soar og ble revet med av den sterke strømmen. 

De siste sju dagene har politi, nødetater og spesialtrent personell kjempet en kamp mot tiden for å finne den lille gutten.

Foto: Leicestershire Police

Så langt, dessverre, uten hell.

I mellomtiden har fortvilelsen, maktesløsheten og sorgen vokst hos foreldrene og resten av familien. 

«Ingen ord kan beskrive hvor mye smerte vi går gjennom som familie. Vennligst forstå at denne situasjonen er surrealistisk for oss alle», skrev hans bestemor Marie E. Smith, ifølge det lokale mediet Leicestershire, på Facebook

«Mitt barnebarn Xielo er ennå ikke funnet», skriver hun i innlegget, der hun også takker politiet og publikum for innsatsen for å finne ham.

"Vi er alle knuste og vil bare at han skal komme hjem så snart som mulig."

Etterforsker Michaela Kerr har gjentatte ganger understreket at det storstilte søket vil fortsette inntil Xielo blir funnet. 

– Vi vil fortsette søket i løpet av helgen. Vi har fortsatt spesialtrente ressurser både i og på vannet. Vi har dykkere i vannet og folk i båter, og vi har fortsatt luftbårne ressurser i området», sier hun i siste videooppdatering fra politiet på sosiale medier X. 

Sistnevnte er først og fremst droner, forklarer hun. 

Politimesterens oppdatering kommer på et tidspunkt hvor kritikken mot politiet vokser i sosiale medier.

I et annet – og nyere – innlegg fra bestemoren uttrykker hun sin frustrasjon over at politiet har avslått familiens ønske om å få bistand fra spesialister i Specialist Group International, ledet av Peter Faulding. 

Sistnevnte var involvert i søket etter Nicola Bulley, som falt i en annen elv sist vinter og ikke ble funnet før tre uker senere. 

I kjølvannet av den tragiske saken utviklet det seg en konflikt mellom politiet og Faulding, og Xielos familie antyder nå at det er derfor politiet nekter å bruke den ellers anerkjente eksperten i undervannssøk.

«Måten vi har blitt behandlet som familie på har vært uakseptabel når vi har bedt politiet om tillatelse til at Peter Faulding og SGI kan være med på å hjelpe til med å finne barnebarnet mitt», skriver Marie E. Smith og avslutter: 

"Tanken på at mitt lille banebarn må tilbringe en natt til i den kalde elven er for mye å bære."

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.