To-årig fundet død etter ni måneder – Nå reagerer familien

01/04/2024 15:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Store deler av Frankrike er for tiden i sorg over den tragiske saken til den bare to år gamle gutten Émile Soleil. Kroppen hans ble funnet 30. mars etter en ni måneder lang desperat leting.

Nå reagerer familien til den nå avdøde gutten.

«Tiden er for sorg, ettertanke og bønn», sier familiens advokat, ifølge det franske mediet Le Parisien , som i løpet av søndagen bar en liveblogg om funnet av Émile Soleil.

Gutten, som da bare var to år gammel, forsvant fra besteforeldrenes hjem 8. juli i fjor i byen Haut-Vernet, som ligger sørøst i Frankrike.

Émile Soleil lekte i hagen mens besteforeldrene gjorde bilen klar for tur.

Her forsvant Émile sporløst.

Siden har det vært store søk etter den lille gutten.

Men lørdag 30. mars fant noen en hodeskalle under en tur. Etterforskning har siden slått fast at den stammet fra Émile Soleil.

Det er foreløpig ikke klart hva som har skjedd med den lille gutten. Videre etterforskning må nå prøve å fastslå det.

Det er derfor lagt opp til at det skal graves videre i området der hodeskallen fra toåringen ble funnet, heter det.

Søndag morgen, påskedag, ble familien til Émile Soleil varslet om funnet. Ifølge Le Parisien skjedde det da de var på påskegudstjeneste.

Særlig familien til Émile er svært religiøse, og selv om tapet av sønnen deres nå er offisielt bekreftet, forklarer advokaten at de finner en viss trøst i at hans jordiske levninger ble funnet i påskeferien.

Foreldrene mener at «Émile våker over dem i Guds lys på denne oppstandelsessøndagen», heter det i en uttalelse fra familiens advokat, som taler for foreldrene.

Samtidig takker Émiles foreldre, Marie og Colomban, de mange menneskene som har hjulpet dem de siste nesten ni månedene.

Og så ber de pressen om å roe seg ned, da «smerten og sorgen fortsatt er stor», står det.