Tørke i Frankrike gir restriksjoner: Vasking av bilen er forbudt

28/06/2024 21:00

Emma

Utland
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Pyrénées-Orientales, en solrik region i Sør-Frankrike, er midt i en alarmerende tørke som har vart i over to år.

Med nedbør på nivå med Nord-Afrika og temperaturer som matcher Valencia i Spania, tegner situasjonen et dystert bilde av fremtidens klima.

– Pyrénées-Orientales har vært fanget i en nesten konstant meteorologisk tørke i to år, sier klimatolog Christine Bern fra Météo France.

Det skriver Dagbladet.

For å takle den knappe vannmengden har myndighetene innført strenge restriksjoner. Det er nå forbudt for privatpersoner å fylle svømmebassenger eller vanne grønnsakshage mellom kl. 08.00 og 20.00.

Og hvis du tenkte på å vaske bilen i oppkjørselen, tenk igjen - du kan bare få bilen vasket i profesjonell bilvask. Dette gjelder ut juli.

Wolfgang Ludwig, professor i jordvitenskap ved Universitetet i Perpignan, forklarer at regionen mangler omtrent 550 millimeter regn for å fylle grunnvannsreserver.

– Det tilsvarer et helt års regn, sier han og understreker hvor alvorlig situasjonen er.

Landbrukssjef Fabienne Bonnet har også uttrykt bekymring for bønder i regionen, og sammenligner nedbør med Jordan.

Klimatolog Christine Bern bekrefter at Pyrénées-Orientales har opplevd like lite nedbør som i Nord-Afrika. Selv om slike forhold kan være normale i Marokko, er de uvanlige og problematiske for den franske regionen.

Men er det tid til panik? Ikke i følge Christine Bern.

– Det tar 30 år å kvalifisere et klima, sier Christine Bern og påpeker at det er for tidlig å si om Pyrénées-Orientales er på vei til å bli en ørken.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.