Tragedie i populært skianlegg: 5 personer døde, 1 fortsatt savnet

13/03/2024 11:00

Emma

Utland
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Søket etter den savnede fortsetter til tross for skredfare.

En tragedie rammet en familieutflukt i de sveitsiske alper i helgen da fem av seks langrennsløpere ble funnet døde i det fjellrike terrenget nær Zermatt, et populært turistmål.

Denne triste hendelsen etterlot samfunnet og nødetatene i sorg og bekymring mens søket fortsetter etter den ene personen som fortsatt er savnet.

Det skriver TV 2.

Gruppen, som inkluderte fem familiemedlemmer, begynte lørdag reisen til destinasjonen Arolla, men da de ikke kom frem som planlagt, ble alarmen utløst.

Det intensive søket førte til et hjerteskjærende funn mandag morgen, da politiet i kantonen Valais bekreftet funnet av de fem likene på Tête Blanche-fjellet, som ligger nær det berømte Matterhorn på grensen til Italia.

Alderen på de avdøde varierte fra 21 til 58 år, men identiteten deres er ennå ikke frigitt til offentligheten. Det er fortsatt uklart hva som egentlig førte til denne tragiske hendelsen, og undersøkelser pågår for å avklare omstendighetene rundt dødsfallene.

Søket etter den sjette deltakeren fortsetter under vanskelige forhold, da dårlig vær og skredfare gjør redningsarbeidet ekstra utfordrende. Politi og nødetater er fast bestemt på å fortsette innsatsen til tross for naturens uforutsigbarhet.

Politiet i Valais har varslet en pressekonferanse i Sion senere mandag for å gi en oppdatering om situasjonen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.