Tre tenåringer avslørt av overvåkning: Går rett bort til sovende hjemløs

12/10/2017 13:15

Anniken Hauge

Utland
Et overvåkningskamera har avslørt tre unge gutter som går rett bort til en sovende hjemløs på en benk. Nå har polsk politi frigitt de bemerkelsesverdige bildene.

De gikk med målrettede skritt. 

De tre tenåringsguttene bar flere gjenstander i hendene, da et overvåkningskamera fanget dem på gaten i den sentrale delen av byen Nysa sør i Polen. 

De tre guttene, Szymon, Wojtek og Marcin, gikk bort til en hjemløs mann som lå og sov på en benk, og da de stod over ham, gjorde de noe helt - og ganske nestekjærlig, skriver The Sun. 

De tre tenåringsguttene bestemte seg nemlig for å legge et varmt teppe over mannen og pakke ham godt inn. Til den lokale tv-stasjonen TVN24 forteller guttene at mannen ble glad for den omsorgsfulle gjerningen.

Guttene gikk målrettet til den hjemløse mannen som lå og sov på benken. 

- Vi tok med teppet til den hjemløse mannen, og han ble veldig glad. Han smilte til oss, og vi ga ham en klem, hvorpå han la seg til å sove igjen. Det var virkelig verdt det, og hvis noen spør etter hjelp igjen sp vil vi gjerne gi dem en hånd, sier Szymon til TVN24.

På overvåkningsbildene ser man hvordan guttene ruller ut teppet og legger det over mannen.

Men den gode gjerningen har ikke gått upåaktet hen. For da Kordian Kolbiarz som er borgmester i byen så overvåkningsbildene, møtte han guttene personlig for å takke dem for deres vennlighet.

Den hjemløse mannen smilte bredt da han fikk teppet av de tre tenåringsguttene.

- Det er en god gjerning, og jeg takker dere. Verden har behov for sånne gjerninger, sa borgmesteren og overrakte hver av guttene en ny smartphone som en belønning for deres gode intiativ. 

Guttenes gode gerning har ført mer godt med seg. Ifølge lokale polske medier, så er den hjemløse mannen guttene hjalp, ikke hjemløs lengere.

Se selv den fine videoen nedenfor.