Trodde 4 år gamle Oscar hadde fått vannkopper: Viste seg å være mye verre

26/07/2021 18:56

Emma

Utland
Oscars mor var ikke bekymret da hun trodde sønnen hadde fått vannkopper. Sannheten viste seg imidlertid å være ganske annerledes.

Stephanie Webster, som er mor til Oscar, så ingen grunn til bekymring da sønnen fikk vannkopper. På den annen side tok hun det med ro.

Det var først etter et besøk hos legen hvor en annen diagnose ble gjort at bekymringen ble arrestert. Det viste seg at disse ikke var vannkopper.

Selv ved fødselen hadde Oscar røde knopper på kroppen, men det var ikke noe foreldrene hans hadde lagt stor vekt på.

Men i en alder av 10 måneder begynte de røde knoppene å spre seg til en større del av kroppen. Etter hvert spredte de seg også til ansiktene sine, skriver Daily Mail.

Oscars foreldre trodde det bare var et slags, eller at det var vannkopper som den lille gutten hadde blitt truffet av.

Først visste vi ikke at det var unormalt. Men en jordmor så ham og innså at det kunne være et problem. Siden den gang har flekkene blitt verre og verre, sier Stephanie til Daily Mail.

Etter hvert som tiden gikk, ble hans verre og verre, og til slutt bestemte foreldrene hans, Daniel og Stephanie, at de skulle gå forbi sykehuset for å få det undersøkt.

På sykehuset hadde foreldrene en forferdelig overraskelse. Her ble de fortalt at sønnen deres ble diagnostisert med Langerhans cellhistiocytose, en kreftlignende sykdom som angriper immunceller.

Til tross for at Oscar ble behandlet med cytotoksiske medikamenter og steroider kort tid etter, har Oscar fortsatt sine røde merker over hele kroppen.

Dessverre er det ikke bare selve diagnosen som har gjort det vanskelig for den lille familien. Siden Oscar har rød ising over hele kroppen og ansiktet, ser mange på ham merkelig. Videre er mange redd for å berøre, siden de tror at det er en smittsom infeksjon.

«Folk spør alltid om han har kopper, og de stirrer ofte på ham og peker på ham på gaten. Folk ønsker ikke å komme nær ham, sier guttens mor.

Dette har ført til at foreldrene hans har gjort et forsøk på å trekke oppmerksomhet til den uvanlige sykdommen. Samtidig vil de selvfølgelig også vise at lille Oscar verken er farlig eller ekkelt.

Heldigvis bekymrer ikke Oscar selv seg for utseendet hans. Derimot er han en leken fire år gammel gutt som alltid smiler.