Truet med å brenne Pepsi-lastebil: Trodde QR-kode viste profeten Muhammeds navn

07/01/2022 08:35

Emma Sletta

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Mannen visste ikke hva en QR-kode var, men han trodde at den inneholdt en arabisk inskripsjon av profeten Muhammeds navn.

Imran Noshad Khan, en podcaster i Pakistan, var på vei forbi en travel vei i Karachi på nyttårsaften da han la merke til en folkemengde som dannet seg rundt en parkert Pepsi-lastebil.

Han hørte to menn krangle på siden av gaten. En av dem pekte på en QR-kode på en flaske, en brus som ble distribuert under Pepsi-merket.

Han sa noe som fikk Khan til å stoppe i sporene sine.

"En av mennene sa til lastebilsjåføren: "Det står navnet på profeten Muhammed på den. Jeg setter fyr på bilen din. Jeg dreper deg hvis du ikke fikser dette, sier Khan til VICE World News.

Khan kontaktet mannen som truet lastebilsjåføren og spurte ham hva som var involvert. Mannen, som identifiserte seg som Mullah, insisterte på at Khan skulle ta ut telefonen sin for å spille inn en video av sitt vitnesbyrd.

I en video som siden har gått viralt på sosiale medier, holder Mullah 7Up-flasken opp og peker på QR-koden trykt på siden av flasken.

Han sier: "Se, det står Muhammeds navn skrevet på den."

Mullah nekter deretter å anerkjenne Khans forsøk på å klargjøre at inskripsjonen er en QR-kode.

Drikkevareselskaper bruker ofte QR-koder på flasker og bokser som forbrukerne kan skanne for å få tilgang til mer informasjon om næringsinnhold og produksjon.

Mullah fortsatte med å si: "Jeg ber selskapet om å fjerne dette merket. Jeg ville være takknemlig hvis de gjorde det, men hvis de ikke gjør det, vil det bli en stor krig. Vi legger oss foran denne lastebilen og brenner den ned.

Han truer deretter med at hvis hans krav ikke blir oppfylt innen to eller tre dager, vil han sette fyr på alle selskapets lastebiler som han passerer.

En del av ekstremistgruppen

Etter å ha spilt inn videoen, prøvde Khan å roe ned situasjonen ved å prøve å snakke med Mullah og mengden.

Khan hjalp lastebilsjåføren med å komme seg inn i bilen for å unnslippe åstedet.

Da Khan selv begynte å dra, ropte Mullah til ham og sa at han var en del av ekstremistgruppen og at han hadde forbindelser i høye sirkler.

Khan har ikke rapportert hendelsen til politiet og har ennå ikke blitt kontaktet av provinsielle myndigheter, som han har markeret da han la ut videoen på Twitter.

Selv om de kontaktet meg, ville jeg aldri gått bort til dem eller satt meg ned med dem for å diskutere det. Vår regjering er inkompetent. Det er slik de driver virksomheten sin, sa Khan.

"Når det gjelder slike problemer, ignorerer de det."